Tot ce trebuie să știi înainte de Super Bowl 2021

Tot ce trebuie să știi înainte de Super Bowl 2021

Super Bowl, finala campionatului de fotbal american (NFL), este unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale anului.

În 2021, Super Bowl se va disputa între Kansas City Chiefs și Tampa Bay Buccaneers.

Partida este programată pe 7 februarie (8 februarie în România, de la ora 01:30), pe Raymond James Stadium din Florida, arenă pe care în mod obișnuit își dispută meciurile Tampa Bay Buccaneers.

De ce este important Super Bowl?

Fotbalul american este cel mai popular sport din SUA ca audiențe. Ultimele ediții ale Super Bowl au fost urmărite de peste 100 de milioane de oameni, iar audiențele devin tot mai mari de la an la an.

Dar popularitatea fotbalului american a depășit granițele SUA. S-au dus vremurile când oamenii se întrebau cum se joaca Fotbalul American, iar acest sport a devenit popular și în Europa.

De altfel, în ultimii ani meciuri din NFL s-au disputat inclusiv în Europa. Prima partidă a avut loc în octombrie 2007, pe stadionul Wembley din Londra, unde de obicei au loc meciuri de fotbal, și le-a pus față în față pe Miami Dolphins și New York Giants. Interesul a fost atât de mare încât în primele 90 de minute de la punerea în vânzare a biletelor s-au cumpărat 40 de mii. De atunci, meciurile de fotbal american de la Londra au devenit un obicei anual.

Super Bowl, un eveniment global

Pe lângă meciul în sine, Super Bowl oferă și alte momente cu adevărat speciale. Foarte așteptat este și momentul intonării imnului de stat al SUA. În trecut, Alicia Keys, Laday Gaga, Pink și Demi Lovato au avut această onoare. Anul acesta, imnul de stat al SUA va fi interpretat de cântăreața R&B Jazmine Sullivan și de interpretul de country Eric Church.

De asemenea, și show-ul de la pauză este foarte așteptat. În 2021, spectacolul de la pauză va fi asigurat de canadianul The Weeknd. În trecut, printre cei care au cântat la pauză s-au aflat Michael Jackson, Sting, U2, Prince, The Rolling Stones, Madonna, Beyonce, Stevie Wonder și Phil Collins.

Foarte așteptate sunt și spoturile comerciale de pe durata Super Bowl. Marile companii se pregătesc special din timp și fac un adevărat spectacol prin reclamele difuzate. Iar costurile de difuzare sunt cu adevărat impresionante. Anul trecut, un spot de 30 de secunde a costat 5.6 milioane de dolari.

5 lucruri de știut înainte de Super Bowl 2021

  1. Raymond James Stadium va găzdui un Super Bowl pentru a treia oară în istorie, după edițiile din 2000 și 2008. În Tampa va fi pentru a cincea oară când aici va avea loc finala campionatului de fotbal american.
  2. Kansas City Chiefs este considerată favorită să câștige Super Bowl. Are un lot mai valoros și pornește cu prima șansă. Ultima dată când cele două echipe s-au întâlnit, Kansas City Chiefs s-a impus cu 27-24, după un start de meci fulminant, în care a condus cu 17-0.
  3. Tom Brady va juca pentru a zecea oară în carieră în Super Bowl, un adevărat record. În prezent la Tampa Bay, Brady s-a remarcat în mod deosebit în tricoul lui New England Patriots, unde a câștigat Super Bowl de șase ori, un alt record.
  4. Patrick Mahomes II de la Kansas City Chiefs este cel mai bine plătit sportiv din istoria NFL. El are un contract pe 10 ani cu Chiefs, care îi aduce un total de 450 de milioane de dolari, fără bonusuri.
  5. În premieră la Super Bowl, o femeie va face parte din brigada de arbitraj. Este vorba despre Sarah Thomas. În 2015, ea a devenit prima arbitru cu normă întreagă din istoria NFL, iar în 2019 a fost prima care a oficiat un joc în play-off-ul competiției.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *