Meszar sparge „polul” Balint – Apostu! Adi Petre se întoarce la UTA, Becali nu i-a mai activat al doilea contract

Meszar sparge „polul” Balint – Apostu! Adi Petre se întoarce la UTA, Becali nu i-a mai activat al doilea contract
0 comments, 03/02/2021, by , in Uncategorized

Adrian Petre se întoarce la UTA, clubul care l-a lansat în fotbalul mare. Danezii de la Esbjerg plăteau 500 de mii de euro în schimbul transferului său, după cele 31 de goluri reuşite de arădean în sezonul 2016/2017. Atacantul de 22 de ani se transferase la FCSB în urmă cu un an, unde nu a primit prea multe șanse dar nici nu a reuşit să profite de cele avute și a plecat în vara anului trecut sub formă de împrumut la Cosenza, în Serie B. Aici, a jucat în doar nouă meciuri, fără să convingă. A dat o singură pasă de gol, în meciul din Cupa Italiei contra celor de la Monopoli, scor 2-1. Atacantul a fost titular în doar patru partide, iar în ultimele două jocuri din Serie B nu a fost utilizat deloc. Contractul  lui Petre cu Cosenza a fost reziliat de comun acord astăzi, dar Petre ar mai avea înțelegere cu FCSB până în 2024. Cum s-a înțeles UTA cu FCSB pentru transferul defintiv al lui Petre vom afla în curând, pentru că el ar fi semnat deja cu „Bătrâna Doamnă” până în vara lui 2022. Transferul este cu atât mai surprinzător cu cât antrenorul Laszlo Balint s-a arătat deranjat zilele trecute de apariţia acestei informaţii, fără ca el să fi ştiut ceva. De asemenea, chiar astăzi, tehnicianul UTA-ei susţinea că „subiectul” Adi Petre este închis pentru UTA. Se pare însă că Alexandru Meszar are un cuvânt mai greu de spus în club şi i-ar fi impus jucătorul antrenorului, probabil după o discuţie între patru ochi!

UTA îl recuperează pe Petre, ieşit din formă, dar să vedem costurile…

Se ştie că Laszlo Balint şi impresarul Bogdan Apostu au avut până acum mână liberă la transferuri, dar iată că acum lucrurile se mai şi schimbă (Petre fiind impresariat de Cătălin Sărmăşan), de aici putând deriva şi starea de nervozitate a antrenorului din ultimele zile. Apariţia încă a unui atacant în lot nu prea se justifică, mai ales că el nu este în formă, Balint mai având la dispoziţie cinci jucători cu profil ofensiv. De asemenea, este de urmărit acest transfer în ecuaţia transferului lui Man, de la FCSB la Parma. UTA ar trebui să primească acel procent de 11% din transfer, adică în jur de 1,2 milioane de euro, dar nu este exclus ca la Arad să ajungă bani mai puţini, în schimbul transferului definitiv al lui Petre, de la FCSB la UTA.  Aşteptăm ca această mutare să fie oficializată de clubul arădean, căci UTA a renunţat uşor şi la alte patru procente dintr-o eventuală revânzare a lui Man, chiar Becali recunoscând că le-a recuperat plătind pentru ele.

UPDATE: 

Conform lui Gigi Becali, Petre a semnat două contracte cu FCSB: unul valabil pe un an și jumătate și altul care îi prelungea șederea până în 2024. Evoluțiile slabe l-au determinat însă pe Gigi Becali să nu mai activeze al doilea contract. Astfel, Petre va deveni jucător liber din vară. „I-am dat voie să se ducă la UTA, nu mai activăm al doilea contract”, a declarat Becali pentru GSP.ro. Mutarea ar urma să fie oficializată cel târziu joi.

 

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.