UTA începe, la Voluntari, o serie accesibilă: „Puncte foarte importante, avem mare nevoie de victorie”

UTA începe, la Voluntari, o serie accesibilă: „Puncte foarte importante, avem mare nevoie de victorie”
0 comments, 18/01/2021, by , in Uncategorized

Ajunsă pe locul 11 în Liga 1, la doar trei puncte peste zona retrogradabilă, UTA nu mai are voie să piardă puncte în perioada următoare, mai ales că urmează o serie accesibilă, de trei meciuri cu formaţii de nivelul ei, în deplasare la Voluntari, acasă, sâmbătă, cu FC Argeş şi apoi, din nou în deplasare la Iaşi. Proxima partidă e cea de mâine, din fieful ilfovenilor de la FC Voluntari, echipă ce travesează o formă foarte slabă, dovadă prestaţiile şi rezultatele din ultima vreme, cu cinci înfrângeri şi două egaluri în ultimele şapte meciuri! Nici UTA nu stă mult mai bine, cu doar un punct scos în ultimele cinci jocuri, perioadă în care a marcat o singură dată. Putem spune că ambele formaţii caută să se deblocheze sau, dacă vrem să fim în ton cu vremea, să spargă gheaţa în 2021. Meciul e foarte important în economia clasamentului, foarte strâns mai ales în zona sa inferioară, unde orice punct contează în perspectiva play-out-ului. Voluntariul e pe locul 14, de baraj, cu 15 puncte şi nu a mai câştigat din 7 noiembrie 2020, când îi administra Iaşiului un 4-0, în vreme ce UTA e trei locuri mai bine clasată, cu 18 puncte, ultima victorie datând de pe 22 noiembrie 2020, când reuşea acea victorie mare pe terenul campioanei „en-titre”, CFR Cluj. Preluată de Bogdan Andone, echipa de la marginea Bucureştiului a arătat rău şi la Mediaş, în primul meci al noului an, pierdut cu 2-0, în vreme ce UTA dă ceva semne de revenire, cu acel 0-0 de la Arad, împotriva Viitorului. Nou promovată, „Bătrâna Doamnă” a fost destul de activă pe piaţa transferurilor din iarnă, aducând şase jucători, dintre care trei străini şi are argumente să poată spera la menţinerea în Liga 1.

Cine sparge gheaţa în noul an?! Ambele echipe nu au mai câştigat din noiembrie

Se anunţă, aşadar, o partidă crâncenă la Voluntari, între două echipe aflate în suferinţă, atât ca joc, cât şi ca rezultate. Laszlo Balint este însă optimist şi încrezător că echipa sa poate obţine chiar victoria: „Este un meci în care punctele sunt foarte importante, avem mare nevoie de victorie. Voluntariul este o echipă omogenă, care deşi şi-a adus un nou antrenor, nu a făcut schimbări mari la nivel de lot. Sunt sigur că şi ei vor face tot posibilul să depăşească rapid acest moment mai puţin bun. Clasamentul este extrem de strâns, iar un succes ar reprezenta o adevărată gură de aer, nu neapărat în clasament, cât din punct de vedere al moralului. Eu zic că avem toate argumentele să obţinem victoria, mai ales dacă ţinem cont de evoluţia noastră din meciul cu Viitorul. Tonusul este bun, pe băieţi îi simt încrezători şi determinaţi”, a spus Balint la conferinţa de presă de dinaintea partidei de marţi. UTA nu scapă de probleme de lot, Tescan şi Buhăcianu sunt în continuare izolaţi, după ce au fost depistaţi cu Covid-19, iar Voinea este accidentat.

Fără un decar clasic, UTA continuă să sufere la construcţie

Un alt atacant, Cipri Rus, absent de ultimă oră şi cu Viitorul, vine după probleme medicale, el acuzând dureri la nivelul danturii, astfel că în atac rămân cele mai mari probleme. Hora şi brazilianul Roger par din nou favoriţi să facă tandem în ofensiva Aradului, dar marele „of” rămâne numărul 10, de care UTA duce lipsă. În linia mediană centrală îi are pe Albu şi Vorobjovas, doi mijlocaşi buni dar defensivi, care cu greu pot fi servanţi pentru atacanţi, în vreme ce pe benzi este nevoită să înceapă cu doi juniori. Apărarea şi poarta rămân atuurile echipei lui Balint, construită mai mult pe un  joc defensiv. Revin după suspendări Bustea şi Isac, ambii având însă şanse minime să prindă primul „11”, care ar putea arăta la fel ca şi cel din partida cu Viitorul. FC Voluntari – UTA se joacă mâine, de la ora 17 şi meciul contează pentru runda a 17-a, a doua a returului Ligii 1.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *