O sfidează federația pe UTA prin numirea arbitru a lui Cătălin Popa? În situația actuală, Dinamo ar trebui învinsă la Arad în orice condiții!

O sfidează federația pe UTA prin numirea arbitru a lui Cătălin Popa? În situația actuală, Dinamo ar trebui învinsă la Arad în orice condiții!

Delegarea piteșteanului Cătălin Popa nu ar trebui să fie un impediment pentru UTA în confruntarea de astăzi, ora 17, de pe teren propriu, cu Dinamo București. Deși e „conectată la aparate” în Liga 1, fiind penultima în clasament, cu 12 puncte, cu înfrângeri pe linie în deplasare (12 meciuri – 0 victorii – 0 egaluri – 12  înfrângeri!), trupa din Ștefan cel Mare încă mai speră în minuni, care ar putea veni doar prin depunctarea sau neacordarea de licență altor echipe, Gaz Metan Mediaș având, de asemenea, mari probleme financiare în acest moment.

 

UTA nu pare să cadă în capcana numită relaxare. Atât antrenorul Ionuț Badea, cât și căpitanul Desley Ubbink au vorbit la conferința de presă premergătoare acestei partide despre importanța seriozității, pentru obținerea celor trei puncte. „Trebuie să ne dedicăm sută la sută pentru victorie. Avem cei mai buni suporteri din țară și vrem să îi facem fericiți”, a declarat olandezul, care va reveni în formație după suspendarea din partida încheiată la egalitate, pe terenul campioanei. Va lipsi Miculescu, însă cu o fromație care a primit zece goluri în ultimele două meciuri (înfrângeri 0-4 la Botoșani și 1-6 cu CSU Craiova), la nevoie ar trebui să marcheze și magazionerul…

Pe lângă Tomozei, cu fractură de ligamente, vor lipsi din formația „câinilor roșii” portarul Chesneau, Torje, Rodriguez și Aloe Vera. Flavius Stoican îl va utiliza între buturi pe portughezul Figueiredo, 31 de ani, care nu a prins nici un minut la CFR Cluj, formația care l-a cedat bucureștenilor.

Așadar, partida pare dezechilibrată, astfel că delegarea celui care a contribuit la victoria lui Dinamo cu 1-0 de anul trecut de la Arad, după un penalty cel puțin discutabil transformat de Sorescu, nu ar trebui să conteze. Cătălin Popa (Pitești) va fi asistat de Adrian Vornicu (Iași) și Romică Bârdeș (Pitești), rezervă fiind Florin Andrei (Târgu Mureș).

Să mai spunem că ultima victorie arădeană dintr-un UTA – Dinamo datează din octombrie 1993, când a fost 1-0 prin golul de senzație reușit de Marius Țucudean în poarta lui Florin Prunea.

 

Bogdan Cioara

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.