UTA este mare favorită în duelul cu „câinii roşii”. Dinamo vine în „perfuzii”, la Arad!

UTA este mare favorită în duelul cu „câinii roşii”. Dinamo vine în „perfuzii”, la Arad!

UTA – Dinamo este un duel de mare tradiţie din fotbalul românesc, care a născut de-a lungul timpului meciuri spectaculoase şi orgolii nemărginite pe dreptunghiul verde. Duminică, ora 17, pe Arena „Francisc Neuman“ are loc însă o confruntare ce se anunţă mai dezechilibrată ca oricând, în favoarea UTA-ei! Dinamo traversează cea mai grea şi ruşinoasă perioadă din istoria clubului, a ajuns să fie ciuca bătăilor în Liga 1, iar retrogradarea este mai aproape ca niciodată! Ultima înfrângere, 1-6 cu CSU Craiova, spune totul despre “câinii roşii”, în cădere liberă sub comanda lui Flavius Stoican. De altfel, e un haos generalizat în “Ştefan Cel Mare” şi nici nu se ştie exact dacă Dinamo va ajunge la Arad cu un alt antrenor pe bancă (Dusan Uhrin este favorit să revină în „Groapă”) sau cu ce jucători, căci mulţi sunt accidentaţi, alţii suspendaţi, iar alţii, precum Iliev sau Filip, pur şi simplu nu vor să mai joace! „Câinii” au, în comparaţie cu UTA, care a jucat marţi, şi dezavantajul a două zile în minus de a pregăti meciul de la Arad, plus o deplasare lungă, ei terminând partida cu Craiova, de aseară, la ora 22! În aceste condiţii, UTA porneşte din postură de mare favorită în meciul de duminică, mai ales că vine după două jocuri şi rezultate bune, în care a adunat patru puncte cu Sepsi şi CFR Cluj. Ionuţ Badea s-a dovedit, cel puţin pentru moment, o schimbare inspirată la nivel de bancă tehnică, iar UTA mai păstrează încă şanse teoretice de play-off, deşi ele se reduc de la o etapă la alta. În ciuda situaţiei dezastruoase de la Dinamo, Badea trage un semnal de alarmă în privința riscului de a ne vedea prea devreme câștigători:

Ionuţ Badea îndeamnă la precauţie: „Nu cred că va fi un meci nicidecum uşor”

„Nu cred că va fi nicidecum un meci ușor. Rezultatele nu pică din cer, ele se construiesc cu mentalitatea corectă și soluțiile oportune. Vreau să văd echipa într-o strânsă legătură între compartimente, mi-ar plăcea să văd și o strânsă legătură cu publicul, așa cum a fost la meciul cu Sepsi, dar trebuie neapărat să vedem și acea finalitate despre care am mai vorbit. Avem avantajul unei zile în plus de pregătire, dar asta s-ar putea vedea abia după minutul 70.  Evident că pentru suporteri e un meci pe care-l așteaptă deoarece e un meci cu tradiție mare în spate și sper să le oferim o bucurie duminică.” Suspendat în Gruia pentru cumul de cartonaşe galbene, olandezul Desley Ubbink va reveni în primul “11” și cel mai probabil va prelua din nou banderola de căpitan: „Nu e un meci ușor împotriva unei echipe care se bate la retrogradare, mai ales că toată lumea se va aștepta să câștigăm, ceea ce e o presiune în plus. Am învățat din meciul tur, ne vom mobiliza și dacă nu vom mai rata ocazii, vom câștiga meciul. Avem cei mai buni suporteri din campionat și avem mare noroc cu ei, sunt convins că și duminică vor pregăti ceva spectaculos și depinde de noi să le oferim victoria pentru a sărbători la final împreună.”

Iese Miculescu, intră Ubbink! Otele – doar pe bancă, Cardoso rămâne incert

UTA nu se va putea baza în acest meci cu Dinamo pe golgheterul Miculescu, autor al unei “duble” în meciul tur, încheiat 2-2, când a egalat practic la ultima fază. Decarul arădenilor este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. Philip Otele nu este pregătit să joace încă titular şi conform declarațiilor lui Ionuț Badea va lua loc pe bancă, urmând să intre probabil pe parcurs. Tot rezervă l-am putea vedea şi pe Cardoso, care se află în recuperare după accidentare, asta dacă nu cumva nici nu va fi luat în calcul pentru duelul cu “câinii”. Meciul de duminică ar putea fi ultimul în tricoul UTA-ei pentru brazilianul Roger, pe care presa centrală îl dă plecat la CFR Cluj încă de luni, data limită pentru transferuri. Cert e că Badea are destule soluţii în lot, iar fanii se aşteaptă la o formulă ofensivă împotriva lui Dinamo. UTA e pe locul 10 înaintea rundei, cu 32 de puncte, la patru lungimi distanţă de zona play-off, doar că Farul, ocupanta locului 6, are de jucat restanţa cu Clinceniul şi foarte probabil ecartul real de play-off e de şapte puncte, distanţă greu de recuperat în doar cinci etape.

Bilete se mai pot achiziţiona sâmbătă, doar online!

În schimb, Dinamo  e la „reanimare” şi ocupă locul 15, retrogradabil direct, cu doar 12 puncte, la tot atâtea distanţă de primul loc de baraj, ocupat de Gaz Metan Mediaş, care are 24 de puncte (n.n. medieşenii ar putea pierde astăzi două puncte în clasament, ca urmare a unor restanţe neachitate la Ronaldo Deaconu)! Clubul UTA anunţă astăzi că biletele neepuizate pentru meciul cu  Dinamo București, din cadrul etapei cu numărul 26 a Ligii 1 Casa Pariurilor, se vor putea achiziționa doar online. Acestea vor fi disponibile sâmbătă, de la ora 10:00, pe site-ul uta-arad.ro, secțiunea ticketing.  Fanii vor putea cumpăra cel mult două bilete de persoană. Vă reamintim că la meci vor putea asista doar aproximativ 3.500 de spectatori, majoritatea abonaţi (maxim 30% din capacitatea stadionului), ca urmare a restricţiilor COVID-19, şi aceia îndeplinind cerinţele deja binecunoscute, vaccinarea cu schema completă, trecerea prin boală în ultimele şase luni sau test negativ.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.