Florin Vizitiu dublu medaliat la “Europene”

Florin Vizitiu dublu medaliat la “Europene”

Încă odată se dovedeşte că halterele arădene au un cuvânt de spus nu doar la noi în ţară cît şi în lume. Un merit major în toate acestea îl au antrenorul Adrian Jigău care alături de Pavel Sebeşan duc faima şi renumele clubului CSM Arad peste hotare.

Halterofilul pregătit de cei doi, Florin Daniel Vizitiu, a devenit la doar 16 ani dublu medaliat la Campionatele Europene de cadeţi de la Izvorani, competiţie ce nu s-a încheiat încă, la startul căreia s-au aliniat peste 170 de sportivi. Vizitiu a concurat în cadrul categoriei 56 de kilograme, unde a smuls 98 de kg, rezultat cu care s-a clasat pe locul patru, a aruncat 118 kg., probă unde s-a ales cu argintul, totalizând 216 kg., performanţă cu care a cucerit bronzul. Florin Vizitiu este în acest an şi dublu campion naţional de cadeţi, performanţe obţinute acum o lună, la Botoşani.

“Este un copil care a crescut de la un concurs la altul, mai are un an de cadeţi şi face haltere de doar trei ani şi un pic. Pentru mine nu este o surpriză, eu mă aşteptam la acest rezultat, dar nu a fost deloc uşor, pentru că s-a bătut cu alţi şase sportivi pentru medalii, la categoria sa concurând nouă cadeţi. Este component al centrului olimpic de la Bistriţa, iar peste trei săptămâni ar putea concura şi la Mondialele din Cehia. E o bucurie să îl văd pe podium, dar mai avem mult de muncă”, a declarat Adi Jigău

Antrenorul arădean îşi pune speranţe şi într-un alt halterofil de la CSM, Teodor Bilegan, care va concura în luna noiembrie la Campionatele Europene de juniori.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *