Meciul cu Rapid ar putea fi ultimul pentru Balint! Antrenorul UTA-ei, declaraţii penibile: „Nu suntem pe ultimul loc…”

Meciul cu Rapid ar putea fi ultimul pentru Balint! Antrenorul UTA-ei, declaraţii penibile: „Nu suntem pe ultimul loc…”

UTA a debutat cu o înfrângere în noul an şi ca să facem haz de necaz a plătit foarte scump factura la gaz, îndepărtându-se aproape decisiv de zona de play-off a Ligii 1. Eşecul i-ar putea fi fatal lui Laszlo Balint, iar plecarea sa de la UTA este tot mai aproape, adică iminentă. Un întreg stadion i-a cerut demisia după ruşinea de aseară, în faţa unei echipe venite la Arad cu mari probleme de lot dar şi financiare, chiar vecine cu falimentul! În loc să îşi recunoască greşelile, tehnicianul echipei arădene le-a întors spatele fanilor din galerie, pe motiv că ar fi fost înjurat, iar apoi şi-a continuat declaraţiile caraghioase la conferinţă, ajungând să se laude că UTA nu va ajunge pe ultimul loc, la retrogradare! Balint uită că suporterii l-au susţinut necondiţionat în multe momente grele, chiar şi la acele meciuri ciudate din play-out-ul sezonului trecut, uită ce salariu mare încasează sau că la Arad există o stabilitate financiară cum de mult timp nu a mai existat şi că i s-au făcut aproape toate poftele de doi ani încoace, cu transferuri pe bandă rulantă, mult lăudate atât de el cât şi de impresarul Apostu. Doar că toate astea nu se văd şi în rezultate, iar când nu mai câştigi de nouă meciuri, adică de aproape trei luni şi când dai doar două goluri din luna octombrie a lui 2021, ar trebui să bagi capul în piept şi să te gândeşti la demisie. Cum poţi să vii şi să te lauzi că echipa asta nu va ajunge pe ultimul loc, când alţii, gen Clinceni sau Dinamo, trec prin situaţii disperate şi îşi aleg jucători refuzaţi de alţii sau de pe la juniori?! Norocul lui Balint e că există astfel de mari probleme financiare la câteva cluburi, exact ca în sezonul trecut, căci altfel UTA s-ar fi îndreptat probabil spre Liga a II-a.

Condiţii şi lot de play-off, dar conducerea nu reacţionează la criza de rezultate

Trebuie să ai mult tupeu să ţii de scaun pe motiv că tu nu ai ghinionul altora şi beneficiezi de condiţii de play-off, la UTA, dar nu eşti în stare să baţi echipe unde jucătorii sunt neplătiţi cu lunile, cazul celor de la Gaz Metan. Auzim că aseară, târziu, ar fi avut loc o şedinţă la club, unde vezi doamne, Balint ar fi avut intenţia să demisioneze, dar Meszar l-ar fi oprit. Nu e prima oară când ni se pune placa asta, dar deja e prea mult. Dacă nu bate la Rapid, etapa viitoare, antrenorul UTA-ei ar trebui să îşi depună demisia a doua zi, pentru că deja vorbim de o criză majoră de rezultate. Cei din conducerea clubului, care au şi ei marea vină că nu au impus echipei obiectivul de play-off – îndreptăţit la ce lot are Balint – ar face bine să caute soluţii pentru banca tehnică şi să pună presiune pe echipă, căci unii jucători prea se cred încă în vacanţă. Aici este UTA, domnilor, nu un club unde se caută scuze după fiecare meci! Ţinem să îi amintim lui Balint că nu e primul moment greu, aşa cum tot declară, ci al nu ştiu câtelea şi declaraţii de genul că “nu plec la greu” nu prea mai ţin. Ar face bine să vorbească mai puţin şi să obţină victorii, iar prima ar trebui să vină cu rivala Rapid, altfel drumul său la UTA se cam încheie. Poate utiştilor nu le-ar prinde rău chiar o deplasare de vreo 11-12 ore cu trenul, doar-doar se mai trezesc din amorţeală.

“Nu am ţinut niciodată de scaun, dar să nu mi se înjure familia!”

Dacă se consideră că Balint e principala problemă la UTA, nu am ținut niciodată de scaun. Mi-am sacrificat mult din energia mea, din sufletul meu pentru această echipă, vreau să o fac în continuare, dar nu să mi se înjure familia. Nici pentru mine nu e o situație plăcută, dar eu nu am de gând să cedez la primul moment de greutate. Simt acum că nu mai e susținere din partea fanilor, dar nu cred că e o tragedie. Nu suntem pe ultimul loc, nu vom ajunge acolo, în zona fierbinte. Într-adevăr, s-a îndepărtat play-offul, dar vreau să cred că vom merge mai departe cu încredere. Această echipă poate mult mai mult și va arăta mai bine. Vreau să văd că e unitate și în momente grele”, a punctat antrenorul „roș-albilor” după înfrângerea cu Gaz Metan, 0-1. În loc de demisie, Balint se gândeşte să aducă psiholog permanent la echipă, doar că e cam târziu, pentru că play-off-ul s-a îndepărtat: „Am avut psiholog la echipă, iar eu stau mult de vorbă cu jucătorii. E adevărat că, poate, am avea nevoie de un astfel de sprijin constant, nu doar o dată pe săptămână, așa cum am avut colaborarea cu psihologul. E o soluție pe care o analizez cu conducerea, să vedem dacă asta va fi cheia deblocării”, a încheiat principalul “Bătrânei Doamne”.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.