UTA – Gaz Metan Mediaș 0-1 (0-0) Alte măști, aceeași piesă…

UTA – Gaz Metan Mediaș 0-1 (0-0) Alte măști, aceeași piesă…

Greu încercați trebuie să fie suporterii echipei UTA în aceste momente… Parcă am revăzut partidele de pe teren propriu cu Chindia Târgoviște și FC Argeș… Când ai trei, patru ocazii din postura de singur cu portarul, în prima repriză, ratate cu o ușurință demnă de o cauză mai bună, iar apoi ești învins, înseamnă că blocajul există, persistă și că ceva e putred la echipă.

Jocul a început cu arădenii instalați în jumătatea adversă de teren, iar fazele au apărut la poarta lui Vâlceanu, care s-a dovedit un portar mai mult decât inspirat. „Capul” lui Miculescu, din centrarea lui Dangubic a fost reținut cu ușurință (9), iar Vukcevic nu a reușit să fructifice, după așezarea lui Ubbink (13). A fost rândul lui Dangubic să-l remarce pe goalkeeper-ul oaspeților, cu un volé din întoarcere, tot după assist-ul olandezului (18). UTA a continuat forcing-ul, iar Roger i-a permis lui Vâlceanu o paradă pentru fotoreporteri, șutând plasat, din 14 metri, sub bară (21).

Doar Baravykas a fost introdus la pauză în echipa amfitrionilor, dar aportul ofensiv al acestuia, în comparație cu al lui Vukcevic, a fost prea puțin, spre inexistent. Gazul a tras două semnale de alarmă, profitând de apatia roș-albilor din partea secundă. Mai întâi Morar a reluat pe lângă (58), din centrul careului, apoi Filip (62), l-a iertat pe Iacob cu un trasor din marginea suprafeței de pedeapsă. Și tocmai atunci când Cardoso se pregătea să intre în teren, medieșenii au dat lovitura. Vlad Morar, ex-utistul, a profitat de o respingere ideală pentru el, venită de la Dima (n.r., preferat de antrenor în locul lui Erico da Silva) și a șutat, cu pâmântul, în dreapta lui Iacob (0-1, 65).

Așa cum am văzut și în meciurile mai sus amintite, arădenii au măcinat în gol, fără să-și mai creeze ocazii de gol până la finalul partidei. Loviturile de cap ale lui Ongaro, introdus în locul lui Laukzemis, peste poartă respectiv Benga, respinsă – ambele după ultimul minut din timpul regulamentar – au mai contat doar pentru caseta tehnică a întâlnirii.

Publicul a fost vocal la final, cerând demisia antrenorului Balint. Acesta a fost împreună cu jucătorii la discuții cu peluza, dar i-a lăsat baltă pe elevii săi, după câteva apostrofări primite. Interesant gest, ciudat caracter…

Bogdan Cioara

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.