UTA, favorită și nu prea, în confruntarea cu Gaz Metan Mediaș

UTA, favorită și nu prea, în confruntarea cu Gaz Metan Mediaș

O lună de pauză competițională. La atât s-a rezumat vacanța și pregătirea formațiilor de Liga 1 înainte de reluarea campionatului, în anul 2022. Este și cazul echipei UTA, care se aliniază la start cu câteva nume noi, de la care se așteaptă un plus de calitate și recuperarea celor cinci puncte care o despart pe „Bătrâna Doamnă” de locurile de play-off.

 

Laukzemis, singurul titular dintre noile achiziții

Dar… După plecările lui Hora, Antal, Bustea, Tomozei, Fl. Ilie sau T. Călin, arădenii i-au adus pe lituanianul Laukzemis, nigerianul Otele, canadianul Ongaro și italianul Cardoso, ultimul fiind familiarizat cu prima divizie de la noi după ce, în urmă cu un an, a evoluat tocmai la adversara de mâine, de la Arad. Întors după un sezon mai puțin reușit din Coreea de Sud, de la Suwon Bluewings, după cum a mărturisit în conferința de presă în care a fost prezentat, Cardoso (30 de ani) este cel mai bine cotat jucător dintre noile achiziții, site-ul transfermarkt.com evaluându-l la 450.000 de euro. „Atât Cardoso cât și Ongaro (23 de ani) au nevoie de adaptare. Laukzemis (29 de ani) este singurul dintre jucătorii nou veniți care a efectuat întreaga pregătire cu echipa. Sunt convins că ne vom baza pe toți, chiar dacă nu de la primul meci”, a declarat Laszlo Balint, antrenorul de la UTA. În fine, lui Otele (22 de ani) nu i-a sosit cartea verde, astfel că jucătorul nici nu a intrat în România la revenirea din Antalya. Mijlocașul de bandă care a evoluat ultima dată la Zalgiris, în Lituania, s-a antrenat în tot acest timp la Szeged.

 

Gazul, mai percutantă de la reluarea returului

Chiar dacă i-a pierdut în această iarnă pe Velisar, Roberto Romeo, Sarr, Izata, Smola, Alceus și Oltean, întărindu-se cu Ciunciukov (Sepsi Sf. Gheorghe), Plumbuitu (Metaloglobus) și Achim (Academica Clinceni), trupa lui Ilie Poenaru este o formație aflată peste UTA în perioada de când arădenii nu au cunoscut gustul victoriei.

Astfel, în ultimele 8 etape, medieșenii au acumulat 9 puncte, față de numai 4 ale roș-albilor. Dacă ar fi să comprimăm puțin perioada și să ne referim doar la ultimele 6 runde, de la reluarea returului, atunci formația de pe Târnave are 5 puncte câștigate, față de 3 ale lui Roger&co. Și dacă tot am pomenit de brazilian, acesta a fost achiziționat de CFR Cluj, însă doar din vara acestui an, când lui Roger îi va expira prezentul contract, aflat în derulare. Dacă, însă, campioana îl vrea acum pe jucătorul sud-american, ar trebui să plătească o sumă de bani, pretențiile arădenilor ridicându-se undeva între 50.000 și 100.000 de euro.

Și ca să încheiem cu motivele pentru care UTA nu ar trebui să se considere mare favorită duminică 23.01, ora 17, la fluierul arbitrului George Găman (Craiova), ajutat la cele două linii de Adrian Popescu (Craiova) și Imre Bucsi (Sf. Gheorghe) – să menționăm că Gaz Metan a învins în perioada recentă la care am făcut referire, în deplasare, pe terenul echipelor Chindia Târgoviște (1-0, et.15) și FC Argeș (2-1, et.18).

Bogdan Cioara

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.