Este nevoie urgentă de (cel puțin) un ATACANT! FC Voluntari – UTA 2-1 (1-1)

Este nevoie urgentă de (cel puțin) un ATACANT! FC Voluntari – UTA 2-1 (1-1)

Deși a deschis scorul la Voluntari, UTA se întoarce cu mâna goală din ultima deplasare a anului. O face pentru că ocaziile arădenilor au fost ratate cu o nonșalanță demnă de o cauză mai bună. Nu doar în acest meci, ci din toate cele șapte dueluri consecutive fără victorie, în care utiștii au perforat de numai două ori plasele porților adverse. Este mare nevoie ca în această pauză competițională să fie găsiți atacanți cu pedigree, care au golul în sânge. Altfel, toată munca echipei este în zadar.

 

Partida a început într-o notă de echilibru, cu arădenii dispuși în teren extrem de compact, fără a lăsa spații între linii. Pe fondul acestui presing, băieții pregătiți de Gyuszi Balint sunt mai periculoși, dar Ubbink greșește execuția din interiorul careului, iar mingea se duce departe de poartă (13). Câteva zeci de seunde mai târziu, UTA deschide scorul! Roger găsește o pasă „printre” pentru Miculescu, acesta pătrunde în suprafața de pedeapsă și îl învinge pe Popa cu un șut în cros (0-1, 15). După ce ex-utistul Costin ratează ținta de la 8 metri, gazdele trec pe lângă egalare. În urma unei lovituri libere executată pe jos de Tamaș, cehul Droppa șutează în Costin, iar mingea se duce în dreapta lui Iacob, care era prins pe picior greșit. Balonul trece pe lângă bară și roș-albii răsuflă ușurați (35). Cu un minut înainte de pauză, Dangubic ratează a doua oară desprinderea. Bine lansat de Roger, croatul îl ia la țintă pe Popa, apoi nu ajunge la mingea respinsă de under-ul ilfovenilor dintre buturi. Și cum ocaziile se răzbună, vine egalarea. Defensiva vizitatorilor bâlbâie o minge, nereușind să o îndepărteze din preajma careului, Tamaș șutează prea puternic pentru ca Iacob să rețină, iar Nemec împinge balonul în plasă (1-1, 45).

De la cabine ies două echipe și mai decise pentru a obține victoria. Arădenii solicită fără șanse de izbândă penalty când Passaglia este lovit de Costin în momentul șutului (49), iar la cealaltă poartă Ion Gheorghe îl remarcă pe Iacob, de la marginea careului mic (52). Nu e timp de respiro pentru că imediat Passaglia șutează la încheietura barelor, iar Popa este pe fază la „capul” din plonjon al lui Roger. Ritmul jocului rămâne alert, iar cele două echipe se deschid ca un evantai. Aveau să profite de acest lucru jucătorii de la periferia capitalei. Briceag, un fundaș, le-a dat lecții atacanților de la UTA cu privire la modul în care trebuie lovită mingea. Acesta a reluat din prima, din volé, după o centrare de pe dreapta marca Ion Gheorghe, pe sub goalkeeper-ul utist (2-1, 76).

Cu doar trei puncte cucerite în primele șase etape din retur, „Bătrâna Doamnă” își arată, din păcate pentru suporterii săi, tot mai clar, statutul de echipă de mijlocul clasamentului. Cel puțin deaocamdată…

Bogdan Cioara

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.