Şoimii Lipova poate pregăti în linişte play-off-ul: miza e tot pe jucătorii tineri!

Şoimii Lipova poate pregăti în linişte play-off-ul: miza e tot pe jucătorii tineri!

Şoimii Lipova şi-a atins primul şi cel mai important obiectiv al sezonului de Liga a III-a la fotbal şi anume calificarea în play-off, adică în primele patru clasate din seria a opta. Echipa pregătită de Flavius Sabău a terminat anul pe podium, mai exact pe locul 3, cu 26 de puncte (bilanţ de şapte victorii, cinci egaluri şi două înfrângeri) şi nu mai poate fi ajunsă de conjudeţenele din Cermei şi Pecica, care au 18, respectiv 16 puncte. Liderul seriei, la final de 2021 şi după 15 etape este Ghiroda şi Giarmata Vii, 32 de puncte, urmată de Crişul Chişineu Criş, 29 de puncte dar şi un meci mai puţin disputat, Şoimii Lipova, 26 de puncte şi CSC Dumbrăviţa, 22 de puncte. Nou promovata Frontiera Curtici ocupă locul 8, penultimul, cu doar 8 puncte adunate în 13 meciuri. Revenind la Lipova, concluziile primelor 15 etape le trage cel mai bine antrenorul Flavius Sabău: “Pot să zic că sunt mulţumit de faptul că am reuşit să ne asigurăm calificarea în play-off încă de la intrarea în iarnă, era un obiectiv important. Nu prea am fost satisfăcut de randamentul ofensiv, pentru că nu am reuşit să punem în practică ce am lucrat la antrenamente. Mă bucur însă că putem pregăti în detaliu ultimele etape din sezonul regulat şi apoi play-off-ul. Odată calificaţi acolo, ne dorim să terminăm în primele două locuri şi să prindem barajul. Mai e însă drum lung până acolo, mai avem de muncit. Dacă ar fi să discutăm de şansele la promovare, deşi nu îmi place să o fac atâta timp cât noi suntem doar pe locul trei, aş zice că sunt aproximativ egale cu cele din sezonul trecut, sunt echipe bune şi stabile financiar în Liga a III-a, iar una din ele este Reşiţa.”

Flavius Sabău: “Următorul obiectiv este unul din primele două locuri şi barajul”

Flavius Sabău vorbeşte şi despre lotul de care dispune, din care vor dispărea în iarnă câţiva jucători, în schimb urmând să apară alţi tineri talentaţi şi dornici de performanţă: “Jucătorii Under au fost într-adevăr un plus şi chiar au devenit certitudini, asta şi pentru că au avut deja o perioadă lungă alături de noi. O surpriză plăcută aş putea să spun că e Nicholas Brad, venit din Liga a IV-a, unde nu a jucat prea mult din cauza pandemiei, însă s-a adaptat foarte repede şi bine stilului nostru. Vrem să creştem şi alţi jucători tineri pentru anii următori, care să fie competitivi în momentul în care îi introducem în circuitul Ligii a III-a, să nu se vadă acea diferenţă între seniori şi juniori. Chiar suntem interesaţi să aducem în iarnă doi jucători foarte buni de 2004-2005, avem o întreagă strategie din acest punct de vedere. Între timp, ne-am despărţit de Dolga, Gherasim şi probabil şi Trabalka, pe care îi vom înlocui, dar aproape sigur tot cu jucători tineri, pentru că e greu să găseşti în iarnă fotbalişti consacraţi, care să ne aducă acel plus valoare lotului. Suntem puţin descoperiţi numeric la nivelul atacanţilor, vom sta pe piaţă pentru un vârf, dar dacă nu găsim ce ne dorim avem variante de jucători tineri”, conchide antrenorul Lipovei. Sistemul de joc 4-3-3 nu a dat prea multe roade în toamnă dar ar putea reveni în actualitate de anul viitor, în funcţie de ce jucători vor fi transferaţi.

Au plecat Gherasim şi Dolga. „Şoimii” revin pe iarba verde de acasă în 2022!

Şoimii Lipova stă excelent la capitolul fotbaliștilor Under, atât de sensibil pentru alte divizionare terţe. Astfel, Nicholas Brad, David Ciubăncan, Andrei Gavrilă sau Abel Popa sunt jucători care au confirmat sau reconfirmat forma foarte bună și au crescut mult în joc. Șoimii Lipova pune accent și pe echipa a doua, care e lider în Seria A a Ligii a V-a, utilizând destui fotbaliști care au evoluat și în eşalonul terţ. Celor tineri li s-au alăturat şi antrenorii Marius Ciubăncan şi Flavius Sabău, dar şi ex-utistul Vasilică Georgiu. Principala contrancandidată a Lipovei la câştigarea seriei este Victoria Nădlac. La reluarea campionatului de Liga a III-a, Şoimii Lipova mai joacă acasă cu Dumbrăvița și în deplasare, cu Pecica, iar în ultima etapă a sezonul regulat din “C8” stă, după care se dă startul play-off-ului! Altfel, 2022 ar trebui să fie anul în care Lipova să revină în sfârşit acasă, pe noul stadion, după şase ani de pribegie. Preşedintele secţiei de fotbal de la Şoimii, Radu Pop, anunţă că mai e de lucrat la parcarea din interiorul arenei şi la gazon, tribuna şi nocturna fiind finalizate de mult timp. (foto: sportarad)

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.