Victorie mare pentru Dodean, în ultimul meci al anului! Arădeanca a fost decisivă în derby-ul cu “parfum european” din Franţa

Victorie mare pentru Dodean, în ultimul meci al anului! Arădeanca a fost decisivă în derby-ul cu “parfum european” din Franţa

Daniela Monteiro Dodean este în mare formă pe acest final de an, în campionatul feminin de tenis de masă al Franţei, considerat cel mai puternic la nivel european. Vă reamintim că Pro Dames, aşa cum se cheamă Superliga din Hexagon, dă în acest sezon patru sfertfinaliste în Liga Campionilor! Jucătoarea arădeană a CSM-ului a fost decisivă aseară, în marele derby restant din etapa a patra a sezonului, dintre liderul ASRTT Etival-Clairefontaine, campioana Franţei din 2019 şi singura echipă neînvinsă până ieri, cu un bilanţ de şase victorii din tot atâtea meciuri în campionat plus trei succese pe linie, în prima fază a Ligii Campionilor şi echipa Danei Dodean, TT Saint Quentin, şi ea cu o linie excelentă de clasament înaintea confruntării, cinci victorii şi o singură înfrângere, plus calificare în sferturile din Champions League! Oaspetele aveau de luat o revanşă, după ce pierdeau meciul direct din grupa de Ligă şi aşa s-a şi întâmplat, Saint Quentin provocându-le celor de la Etival primul eşec stagional. Dodean a fost vârf de lance şi jucătoare decisivă, ea trecându-şi în cont o victorie mare şi cât se poate de clară în faţa invincibilei până aseară Jieni Shao, portugheza de origine chineză, locul 60 mondial, având după şase meciuri de campionat o serie de zece victorii individuale din tot atâtea meciuri! Dodean a surclasat-o însă cu 3-0 la seturi (6, 4, 6), punct ce s-a dovedit în final a fi cel decisiv. Rusoaica Polina Mikhailova a dus derby-ul la scorul de 0-2 la general, după cel mai tare meci, 3-2 la seturi cu Marie Migot, dar gazdele au egalat apoi la 2, prin punctele aduse de cehoaica Hana Matelova (locul 41 în lume, cea mai bine clasată jucătoare în ierarhia mondială din derby), 3-1 cu luxemburgheza Sarah de Nutte şi de Jieni Shao, tot 3-1 la seturi cu Mikhailova.

Dodean a surclasat-o pe Jieni Shao, neînvinsă până aseară! Saint Quentin îi provoacă rivalei primul eşec

Punctul victoriei finale, foarte importante în economia clasamentului şi a luptei la titlu, a fost adus de nimeni alta decât Dana Dodean, 3-1 la seturi cu Marie Migot (8, -5, 13, 4)! Aşadar, victorie mare cu 3-2 în deplasarea din derby-ul european de la Etival, iar Saint Quentin îşi egalează marea rivală în fruntea clasamentului din Pro Dames, cele două având acum aceeaşi linie de clasament, şase victorii şi o singură înfrângere şi 20 de puncte. Vă reamintim că ambele echipe s-au calificat în sferturile de finală din Liga Campionilor (echipa Danei urmează să dea piept la mijloc de ianuarie cu echipa din Polonia a Elizei Samara, Tarnobrzeg), alături de alte două reprezentante ale Franţei, Metz TT (cu Adina Diaconu număr 1), locul 4 în campionat, cu cinci victorii şi două înfrângeri şi Lille Metropole, a şasea clasată, cu linie de clasament 3/4. Nu a fost însă şi ultimul meci al anului pentru echipa arădencei Dodean, care marţi, 21 decembrie, are un nou derby european în deplasare cu o altă sfertfinalistă de Champions League, Metz TT. Era practic un duel cu implicaţii sentimentale pentru Dana, ea evoluând sezonul trecut chiar pentru Metz, acolo unde făcea echipă cu o altă româncă de top, Adina Diaconu.

Dana ratează ultimul derby din 2021, cu fosta sa echipă. Reunirea familiei Dodean la Arad, de sărbători!

Cele două foste colege şi de naţională (n.n. Dana şi-a anunţat între timp retragerea de sub tricolor, după Europenele din această toamnă, de la Cluj) ar fi trebuit de această dată să fie faţă în faţă, după ce în stagiunea trecută calificau Metz în finala campionatului, după o semifinală chiar cu Saint Quentin! Doar că Dana şi-a încheiat parcursul din acest an, meciul de aseară fiind ultimul pentru ea în 2021. Jucătoarea noastră se întoarce acasă, la Arad, sâmbătă noapte, via Budapesta, ea urmând să se reunească cu toată familia Dodean de sărbători, alături de fraţii Cristi şi Adi şi sora Andreea.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.