UTA a pierdut în ultima fază la Sepsi, care a devenit lider în play-out

UTA a pierdut în ultima fază la Sepsi, care a devenit lider în play-out

UTA a pierdut la limită meciul de la Sfântu Gheorghe, care a reușit să marcheze abia la ultima fază, prin Mihai Bălașa. Pentru gazde, cele trei puncte au fost extrem de importante, deoarece Sepsi a urcat, cel puțin pentru moment, pe prima poziție a playout-ului, cu un punct peste Rapid (n.r. giuleștenii au un meci în minus).

Prima mare ocazie a meciului le-a aparținut arădenilor. În minutul 12, Nicolae Păun a fost deposedat în preajma careului, iar Dumitru Cardoso a rămas cu mingea la picior la marginea suprafeței de pedeapsă. Atacantul a șutat, însă, pe lângă poartă.

Treptat, Sepsi OSK a preluat conducerea partidei, iar în minutele 38 și 40 a fost la un pas de deschiderea scorului. De fiecare dată, barele porții lui Iacob s-au opus. Mai întâi, Ștefănescu a lovit bara din stânga cu un șut de la marginea careului, apoi Tudorie a trimis în bara transversală cu capul.

În ciuda celor două șanse de gol, UTA putea intra în avantaj la pauză. În minutul 45+1, șutul lui David Miculescu, deviat de un adversar, a fost respins cu dificultate de Niczuly.

Ratări pe linie pentru Sepsi OSK

Șirul ocaziilor mari de poartă a continuat și în primele minute din repriza secundă. Mai întâi, Nicolae Păun l-a întins serios pe Florin Iacob, cu un șut de la marginea careului, Apoi, în minutul 56, Mihai Bălașa a reluat cu capul o centrare din lovitură liberă, din apropierea porții, dar balonul a trecut puțin pe lângă.

O altă șansă uriașă de gol a venit în minutul 60. De această dată nu a mai salvat portarul Florin Iacob, ci atacantul Otele. Nigerianul a plonjat și a respins cu capul balonul ce se îndrepta spre plasă!

Bălașa a ratat o altă ocazie uriașă și în minutul 83. Surprins că mingea a trecut de apărarea oaspeților, stoperul covăsnenilor a trimis cu coapsa, din 4 metri, peste poartă.

La ultima fază, în minutul 3 al prelungirilor, Bălașa și-a luat revanșa. A finalizat impecabil, din drop, o centrare din corner. Execuția le-a adus victoria gazdelor! 

La finalul meciului, Ionuț Badea a declarat că elevii săi au făcut o primă repriză bună, însă ar fi trebuit să își dea mai mult silința la finalizare. Totuși, în opinia lui Badea, repriza secundă a arădenilor a lăsat de dorit, iar elevii săi au suferit la posesie.

În ceea ce privește arbitrajul, Ionuț Badea nu a dorit să fie prea aspru cu centralul partidei, Horațiu Feșnic, deși i-a reproșat câteva situații.

După o primă repriză bună, cu ocazii clare pe care ar fi trebuit să le fructificăm, am avut un început bun de repriză a doua, după care nu am mai reușit să ținem posesia și nu am mai reușit să ajungem mai des în treimea adversă. Lucrurile s-au îndreptat către o luptă surdă, cu mingi lungi. Sepsi a câștigat in extremis.

Dacă mă uit la Medimorec, întâi a fost fault. El a lovit mingea în afara terenului, iar după alunecarea la care a fost supus, ar fi trebuit să se dea fault. Nu mă leg de Feșnic, e un arbitru bun, iar greșelile de azi îl vor ajuta să fie mai bun pe viitor.

Lucrurile s-au dus către o luptă la mijlocul terenului. Rămâne dezamăgirea că nu am luat niciun punct. Vom vedea care e starea lui Cardoso.

Moral, în momentul de față ne gândim la ce e sub noi. Se pot întâmpla multe lucruri. Speram la un rezultat bun azi dar din păcate nu am reușit. Ne uităm sub noi si vrem să ținem acolo toate echipele”, a declarat Ionuț Badea la finalul partidei.

David Miculescu s-a săturat de discuțiile legate de un transfer la Rapid sau FCSB

David Miculescu (20 de ani) a fost integralist pentru oaspeți, însă nu a reușit să fie decisiv pentru echipa sa. La flash-interviul de după meci, decarul arădenilor a fost întrebat despre posibilitatea de a semna cu Rapid sau FCSB, echipele din Liga 1 despre care s-a vehiculat că ar putea să îl transfere. Miculescu a spus că va vorbi despre o plecare a sa de la UTA abia în momentul în care clubul său va anunța ca are loc. Cât despre transferul ratat în MLS, atacantul a declarat că decizia i-a aparținut lui.

„Nu, nu mai vreau să aud de acele discuţii. Când clubul UTA va pune un comunicat că semnez cu alt club atunci pot să vorbesc, dar până atunci sunt la UTA şi doar despre UTA vreau să vorbesc. Da, cei de la club mi-au zis de acea ofertă (n.r. din Statele Unite ale Americii), n-am plecat, nu m-am mai gândit la acea ofertă, ci doar la club. Nu am acceptat eu. Au fost nişte lucruri care nu îmi conveneau şi am zis că mai bine rămân la Arad”, a declarat Miculescu.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.