Podgoria Pâncota, o comportare meritorie în Liga 4

Podgoria Pâncota, o comportare meritorie în Liga 4

Formația Podgoria Pâncota a fost o surpriză plăcută în sezonul de toamnă al campionatului județean din Arad. Echipa condusă de președintele Sergiu Dragalina a beneficiat de un cantonament înainte de începerea acestului sezon, reușind construcția unei echipe tinere, cu media de vârstă cea mai scăzută din Liga 4. Antrenorul echipei este prof. Dan Mițiți, fost jucător al echipei locale, precum și al formațiilor Tricotaje Ineu și UTA.

După un început mai ezitant, cu echipele din Păuliș și Socodor, au urmat victoriile, în meciurile din deplasare, 3-1 la Zăbrani și 2-1 la Sântana. Au urmat rezultate oscilante, totul culminând cu succesul 3-1 în fața Victoriei Felnac, în runda a noua. În acest an s-au disputat și cinci etape din retur, chiar înainte de căderea cortinei pâncotanii reușind să se impună cu 4-1 la Beliu. Succesul a venit după un duș rece pe teren propriu, 0-2 în compania Unirii Sântana. Astfel, Podgoria Pâncota  ocupă locul 6 după 14 etape. 20 de puncte a adunat teamul lui Mițiți după 14 runde, la 5 în spatele Unirii Sântana, prima formație situată pe loc de play-off și cu unul mai puțin decât CS Glogovăț, echipa de pe locul 5.

 

Antrenor cu ștaif, președinte golgeter

„Chiar dacă nu am jucat pe puncte în primăvară, băieții au continuat antrenamentele, ba chiar am disputat și câteva amicale. Asta s-a întâmplat și în vară, când, cu excepția unui eșec cu Ineul, am avut doar rezultate bune în meciurile de pregătire. Apoi, când am început în sfârșit să jucăm partide cu miză, am fost puțin timorați. Am spart gheața cu o victorie de moral la Zăbrani și apoi au mai urmat și alte rezultate bune, poate surprinzătoare pentru unii, dar nu neapărat și pentru noi. Noi suntem mereu 17-18 la cele două antrenamente săptămânale, Dănuț Mițiți știe să adune grupul și să-i transmită acea determinare, acea agresivitate pozitivă ce i-a caracterizat cariera de jucător. Lângă el, am mai rămas câțiva jucători cu experiență, eu, Bulzan sau Dorin Iacob, care e și el foarte sufletist și ne-a ajutat cu băieții de la Zărand, frații Balaban sau Florin Iacob. Eu, de exemplu, îmi doream să rămân doar cu funcția de președinte, dar accidentările grave ale lui Daniel Bogdan și Mărgăian m-au adus din nou în iarbă. Altfel cresc și copiii”, a declarat Sergiu Dragalina, care este golgheterul formației pâncotane, cu 7 reușite, trei din ele izbutite chiar în ultima victorie a anului: 4-1, la Beliu.

 

Au sprijinul orașului

 „În foarte multe etape din acest campionat am avut cea mai tânără din județ. Avem copii buni,  care vor să progreseze, iar într-un mediu mai profesionist chiar ar putea să explodeze, precum Fericel, Ispas, Hera sau Claudiu Balaban. Podgoria Pâncota este o formație ce promite. Avem sprijinul autorităților locale, ne-au dat ceea ce ne-au propus și chiar și peste, sub forma unor prime. E important să ai alături oameni în conducerea orașului precum domnul primar, Dan Pocrișer și domnul viceprimar, Ioan Boiciuc, care înțeleg cât de important e sportul și fotbalul în comunitatea noastră”, a adăugat Dragalina, prefațând și partidele din etapele rămase din sezonul regular.

 

Pregătire centralizată

„Am avea nevoie de cel puțin 9-10 puncte și nici atunci s-ar putea să nu fie de ajuns. Dar, dacă vom evolua în play-out, încercăm să fim primii acolo. Vizăm și vreo două-trei achiziții, dintre jucătorii din zonă, de la echipe din Liga 5-a, sperăm ca și Bulzan să fie 100% la primăvară, căci acum a fost doar la jumătate din capacitatea sa, după ce a depășit acea accidentare. Urmează să mergem într-un cantonament la Moneasa pe finalul lunii februarie, încercăm să fim cât mai competitivi la primăvară”, a mai spus Sergiu Dragalina, președinte și căpitan al celor de la Podgoria Pâncota.

 

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.