UTA încheie anul cu un meci aproape cât un play-off! Vor simţi “roş-albii” gustul victoriei la Voluntari?

UTA încheie anul cu un meci aproape cât un play-off! Vor simţi “roş-albii” gustul victoriei la Voluntari?

Aflată doar pe locul 9 în clasament, cu 27 de puncte, dar tot la patru lungimi distanţă de poziţia a şasea (ocupat acum de Rapid), ultima ce duce în play-off, “Bătrâna Doamnă” vrea să îşi bucure suporterii la ultimul meci din 2021, cel de vineri, ora 20:30 (direct Digi, Telekom şi Look), de la Voluntari, confruntare ce deschide runda a 21-a. Se înfruntă practic două echipe cu un parcurs diametral opus în ultimele şapte etape: UTA nu are nicio victorie şi doar un gol înscris, în înfrângerea cu 1-2 de la FCSB, iar ilfovenii lui Liviu Ciobotariu sunt neînvinşi în precedentele șase runde, cu două victorii şi patru egaluri, ultimul eşec al lor consemnându-se tocmai pe 30 octombrie, când pierdeau dramatic, cu un gol încasat în minutul 89, pe terenul campioanei şi liderului CFR Cluj. Aşadar, o misiune grea pentru “roş-albi”, care însă au arătat bine în deplasările de la FCSB, unde le-au fost furate punctele de arbitri şi în Bănie, când puteau câştiga fără mari probleme în faţa Universităţii Craiova, dacă aveau un atacant în zi măcar decentă. În ciuda parcursului bun din ultima lună şi jumătate, jocul Voluntariului a început să scârţâie în etapa precedentă, când a scos doar o remiză în deplasare cu “lanterna roşie” din Clinceni. Mai mult, antrenorul formaţiei ilfovene invoca oboseala acumulată de echipa sa, iar UTA ar trebui să prindă în sfârşit o zi inspirată la finalizare şi să ne amintească de acea echipă pragmatică şi cinică, specialistă a deplasărilor în sezonul trecut.

Duel esenţial în cursa spre primele şase locuri: ilfovenii, neînvinşi de şase etape!

Nu va fi un meci simplu, dar arădenii trebuie să fie conştienţi că disputa valorează aproape cât un play-off, o eventuală înfrângere ducând Voluntariul la zece puncte peste UTA, ecart ce ar fi foarte greu de recuperat în ultimele nouă etape din 2022. Pentru că e greu de crezut că Botoşaniul, Farul şi CSU Craiova vor rata play-off-ul, CFR Cluj şi FCSB urmând să încheie sezonul regulat aproape sigur pe primele două locuri. Tocmai de aceea, Balint speră să fie inspirat în alcătuirea primului “11”, având de departe cele mai mari probleme în atac. Cum Hora e suspendat după eliminarea de la Craiova, iar atacanţii de valoare lipsesc din lot, variantele din ofensivă sunt doar Dangubic, singurul atacant de meserie! şi Miculescu, cel din urmă în scădere de formă după ce FCSB s-a interesat de el şi chiar a înaintat o ofertă. E de aşteptat ca brazilianul Roger să revină în formula de start în locul lui Antal, alte mari schimbări faţă de meciul de marţi, de pe “Ion Oblemenco”, fiind puţin probabile. Voluntariul e de departe revelaţia de până acum a campionatului, clasându-se pe podium, un nesperat loc 3 după 20 de etape, cu 34 de puncte!

Chiar şi cu trei puncte, „roş-albii” nu mai pot termina 2021 în zona play-off

La fel ca şi UTA, trupa lui Ciobotariu are o apărare bună, doar trei goluri primite în ultimele şapte meciuri şi excelează prin disciplină tactică şi o bună organizare a jocului. Echipa arădeană nu a marcat în şase din ultimele şapte meciuri în Liga 1, iar ultima victorie datează de aproape două luni, arădenii impunându-se pe 25 octombrie în deplasare în faţa altor ilfoveni, de la Academica, cu 2-0. De atunci parcă s-a rupt ceva în angrenajul formaţiei pregătite de Laszlo Balint, care deşi a făcut şi câteva jocuri bune, chiar în faţa unor grupări cu pretenţii, parcă nu mai ştie să marcheze şi în definitiv să câştige. Ar cam fi timpul ca UTA să simtă din nou gustul unei victorii, altfel play-off-ul ar putea rămâne un vis interzis şi în acest sezon. În tur, echipa lui Balint se impunea cu 2-0, prin reuşitele lui Miculescu şi Roger. Chiar şi cu o victorie, „roş-albii” nu mai pot termina anul în zona play-off, dar se pot apropia de locul 6, iar programul e accesibil şi îi avantajează în ultimele nouă etape! (foto: Ciprian Petcuţ, Sport Pictures)

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.