UTA – Turris pe Motorul! Laszlo Balint: “Îi simt foarte motivaţi pe băieţi!”

UTA – Turris pe Motorul! Laszlo Balint: “Îi simt foarte motivaţi pe băieţi!”

A venit, în sfârşit, momentul ca UTA să debuteze în play-off-ul Ligii 2! Procesul pierdut la TAS, în speţa înjumătăţirii de puncte, a fost deja dat uitării, echipa lui Gyusi Balint fiind decisă să demonstreze încă o dată, după recitalul din sezonul regulat, că este principala forţă a campionatului. După ce primul meci, cu Petrolul, a fost amânat din pricina cazurilor de coronavirus din tabăra prahovenilor, astazi, de la ora 17:30 (direct Digi, Look Sport şi Telekom), liderul dă piept cu Turris Turnu Măgurele, meci programat pe stadionul “Motorul”. “Roş-albii” nu vor putea beneficia de suportul fanilor, ştiute fiind restricţiile impuse de autorităţi, astfel că partida de mâine se joacă fără spectatori! Cele două remize din prima etapă a play-off-ului i-au surâs “Bătrânei Doamne”, hotărâtă să promoveze matematic cât mai repede, pentru a evita emoţiile pe finalul de play-off, când presiunea va fi imensă. Încă la patru puncte distanţă de urmăritoare, UTA are cel mai accesibil debut, în faţa, teoretic, celei mai slab cotate formaţii, Turrisul lui Erik Lincar. Asta nu înseamnă că arădenii îşi subestimează adversara, iar antrenorul este garanţia supremă că UTA este concentrată şi motivată la maxim. Două absenţe va avea liderul Ligii 2 în duelul de mâine seară, Tomozei – în program separat de echipă şi Stancu, a cărui probleme musculare persistă şi care, conform lui Balint, nu va juca în acest play-off.

„Îmi doresc să ieşim câştigători la finalul play-off-ului”

Este cel mai important că suntem sănătoşi cu toţii şi ne bucurăm că ne aflăm în faţa redebutului. Ne aşteaptă o competiţie blitz, fulger cum se spune, de cinci meciuri, cu 15 puncte puse în joc, în care orice punct se poate dovedi esenţial. Îmi doresc foarte mult să ieşim câştigători la finalul acestei competiţii, iar încrederea mi-o dau băieţii, i-am simţit foarte motivaţi şi şi receptivi să pună în practică strategia şi principiile pregătite de noi. Sigur că ritmul nostru va fi condiţionat şi de perioada de inactivitate, dar şi de faptul că ne-am antrenat puţin pe terenul sintetic, tocmai pentru a evita problemele medicale. Va conta tonusul fizic dar mai ales cel mental, continui să susţin că acest din urmă aspect va fi cheia majorităţii jocurilor. Cred că am reuşit să implementez în vestiar o mentalitate sănătoasă, care ne va ajuta să obţinem rezultatele dorite. Îmi va fi greu să stabilesc mâine chiar şi primul “18”, darămite formula de start, dar asta mă bucură, mai ales că avem la dispoziţie cinci schimbări, iar jucătorii veniţi de pe bancă vor trebui să aducă plusul necesar”, a prefaţat Balint redebutul UTA-ei în acest sezon, în conferinţa de presă.

Turris, o echipă puternică, solidă, cu joc elaborat

Antrenorul liderului are cuvinte de laudă la adresa primei adversare din play-off, cea care în runda inaugurală a remizat acasă, 0-0, cu Campionii FC Argeş: “Erik Lincar, cu care sunt prieten, este un antrenor foarte competent, a adus linişte şi stabilitate la Turris, iar exprimarea lor este la un nivel înalt. Poate avem un mic avantaj că i-am văzut în primul joc din play-off, dar asta nu înseamnă că se schimbă multe faţă de ceea ce ştiam despre ei. Au o echipă solidă, puternică şi pun probleme în multe momente ale jocului, în special la fazele fixe, unde au executanţi foarte buni. Dispun de jucători valoroşi, precum golgheterul campionatului Voinea, Voicu, şi el fost golgheter în Liga 2, Cioinac, Silviu Pană sau chiar Haită, un jucător sub vârstă foarte interesant pentru acest eşalon.

Vrea să joace cât mai repede cu Petrolul

Plus că au un joc bine închegat şi organizat. Doar că noi trebuie să ne uităm în special la ceea ce avem de făcut mâine, pentru a putea să ne bucurăm la final pentru cele trei puncte”, a mai spus Laszlo Balint. În ceea ce priveşte restanţa cu Petrolul, contând pentru prima etapă a play-off-ului, tehnicianul echipei arădene îşi doreşte ca jocul să se dispute cât mai repede: “M-aş bucura să jucăm cât mai repede cu Petrolul, pentru că până la urmă este un meci în minus, iar eventualele puncte câştigate ne-ar da o linişte şi mai mare.”

 Liga 2, play-off

Programul etapei a doua

Joi, 9 iulie, ora 17:30

UTA Arad – Turris-Oltul Turnu Măgurele

Sâmbătă, 11 iulie, ora 20:15
FC Petrolul – Fotbal Club Rapid

Marți, 14 iulie, ora 20:00
Campionii FC Argeș – CS Mioveni.

Clasament

1.UTA Arad 0 0 0 0 0-0 25 pct.

2.CS Mioveni 1 0 1 0 0-0 0-0 21*

3.Turris Oltul 1 0 1 0 0-0 21*

4.FC Argeş 1 0 1 0 0-0 20

5.Rapid 1 0 1 0 0-0 20*

6.Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.

**locurile 1 și 2 promovează direct în Liga 1 la finalul play-off-ului, iar clasata pe 3 merge la barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 împotriva echipei situate pe locul 6 în play-out-ul Ligii 1.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *