GSP prezintă cifrele reale din afacerea Man. Arădeanul ar putea-o îmbogăţi pe UTA

GSP prezintă cifrele reale din afacerea Man. Arădeanul ar putea-o îmbogăţi pe UTA

GSP.ro susţine că transferul arădeanului Dennis Man de la FCSB la Norwich nu se va face pe mai mult de 9 milioane de euro! Oficialii ultimei clasate din Premier League vor fi prezenţi diseară la meciul cu Dinamo, din returul semifinalei Cupei României, iar afacerea ar urma să se facă mâine, dacă cele două părţi bat palma. Man ar trece în Championship pe un contract pe 4 sau 5 ani, iar salariul se va învârti în jurul sumei de un milion de euro, cu creșteri succesive de la sezon la sezon, plus bonusuri de performanță. Becali ar vrea să păstreze un procent de 20% la revânzare. În funcție de finalul tratativelor cu Norwich, Man se pregătește să intre direct pe podiumul celor mai bine vânduți jucători români all-time din Liga 1. Clasamentul e condus acum de Stanciu (9,7 mil. E de la Steaua la Anderlecht), Chiricheș (9,5 mil. E de la Steaua la Tottenham) și Mitriță (8 mil. E de la Craiova la New York City FC). Cei mai scumpi fotbaliști români rămân Mutu (19 mil. E de la Parma la Chelsea) și Chivu (18 mil. E de la Ajax la Roma), ambele tranzacții operate în 2003.

UTA deţine 11% din preţul de vânzare al lui Man

Liderul din Liga 2, UTA ar putea să aibă o vară cu o dublă lovitură: revenirea în Liga 1 și încasarea unui procent de 11% din prețul cu care FCSB îl va vinde pe Man. Jucătorul ar intra în istoria clubului drept cel mai consistent transfer all-time. Eventuala plecare a lui Man în Anglia îl face nu doar pe Gigi Becali să-și frece mâinile de bucurie. Și UTA e direct interesată de datele tranzacției, deoarece clubul arădean deține în continuare un procent de 11% la revânzarea fotbalistului, pe care l-a cedat în vara lui 2016 la FCSB. Președintele liderului din L2, Claudiu Drăgan, a confirmat informația pentru GSP, cu menţiunea că suma va fi împărţită cu clubul mamă, Atletico Arad, unde s-a format Man.

Un milion de euro ar reveni UTA-ei şi lui Atletico

Prin urmare, dacă bucureștenii îl vor vinde cu 9 milioane de euro pe Man, UTA şi Atletico ar încasa 990.000 de euro! UTA a dus acest campionat pe un buget de 1,5 milioane de euro, bani asigurați în mare parte de autoritățile locale. „Bătrâna Doamnă” a mai primit până acum 420.000 de euro de pe urma cedării lui Man la FCSB: 300.000 euro prețul de transfer, 100.000 de euro clauză după ce a ajuns la echipa națională și încă 20.000 de euro clauză pentru minimum 10 jocuri în primul sezon petrecut la roș-albaștrii. Ultima sumă a însemnat, de fapt, o răscumpărare din partea lui Becali, pentru că, inițial, valoarea clauzei respective era de 100.000 de euro.

Norwich nu ar da mai mult de 9 milioane de euro

După ce Man a prins însă primele 8 partide la FCSB și era clar că va depăși bariera de meciuri din contract, Becali le-a propus celor de la UTA o variantă de compromis, ajungându-se la soluția celor 20.000 de euro. Tot acest puzzle financiar îl poate transforma pe Man în jucătorul care aduce cei mai mulți bani din istorie în seiful UTA: circa 1,4 milioane de euro. Cu specificația, evident, că suma poate varia în funcție de prețul final cu care internaționalul ar fi vândut de FCSB.

(gsp.ro)

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *