UTA şi Sebişul, egale într-un amical util pentru ambele echipe

UTA şi Sebişul, egale într-un amical util pentru ambele echipe
0 comments, 24/08/2013, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Echipa fanion a Aradului a disputat astăzi, pe stadionul Francisc Neuman, al doilea amical al verii. După distracţia cu Sânicolau Mic a venit rândul unui test mult mai dificil, în compania unei reprezentante a judeţului în Liga a III-a. În prezenţa a doar puţin peste 100 de spectatori, motiv pentru care ne întrebăm dacă Bătrâna Doamnă mai înseamnă ceva pentru Arad şi arădeni, UTA şi Naţional Sebiş au oferit un meci bun, cu nerv, două goluri şi multe alte faze periculoase. Înaintea debutului, în iarbă şi-au făcut apariţia Adrian Marţian şi Giovanni Catanzariti, care au şi urmărit împreună prima parte a meciului. Destul de bine dispuşi, cei doi au lăsat de înţeles că luni vor bate palma şi UTA va intra pe mâna celui poreclit “Împăratul”, obligat însă să rezolve problema reeşalonării la Finanţe, unde trebuie să prezinte garanţii viabile.

Revenind la fotbal, să spunem că UTA a început mai bine jocul, Firţulescu şi Monac fiind periculoşi în primele zece minute. La jumătatea reprizei spiritele s-au încins, cu Pascariu şi Morariu în prim-plan, moment după care Sebişul, mai proaspătă şi omogenă, a preluat iniţiativa, iar Fara a ratat o primă mare ocazie de gol în dreptul oaspeţilor. La şapte minute de la reluare, Monac a deschis scorul după ce l-a surprins pe Şoltesz cu un şut la colţul scurt. La doar un minut distanţă, Blănaru a avut şansa egalării, dar şutul acestuia a trecut puţin pe lângă, fază la care George Neagu a fost eliminat pentru proteste. Sebişul a avut şi ea un eliminat, Albert văzând roşu în minutul 68, după un fault în postură de ultim apărător la Tecsi, la o fază pe care scria gol.

Egalarea a survenit cu opt minute înainte de final, atunci când Bozian a prins un şut superb de la 25 de metri, care s-a oprit în vinclul porţii lui Horvath. Finalul a găsit-o pe UTA în atac, dar s-a terminat 1-1, scor echitabil la cum s-a jucat, însă cel mai important este că ambele echipe au făcut o repetiţie foarte bună în vederea începerii campionatului. Moment emoţionant la final, când galeria şi jucătorii UTA-ei s-au aplaudat reciproc.

UTA: Horvath – Marcu, Ardelean, Pascariu, G. Neagu – Raţ, Lazea – Firţulescu, O. Popescu, Monac – Bîrză. Au mai jucat: L. Neagu, Zaluschi, Tecsi, Domşa, Roşca, Toţu, Sălăjan, Vîrtaci, Horgoş.

Sebiş: Şoltesz – Mînecan, Morariu, Albert, Jude – Coţan – Blănaru, Bozian, Dobricean, Beuran – Miron. Au mai jucat: Merşca – Mândruşcă, Hescko, Balint, Cl. Feieş, Avădanei, Susan, Galea, Higyed.

Foto: Bogdan Samoilenco

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *