Noul sezon de baschet s-ar putea disputa sub formă de turnee

Noul sezon de baschet s-ar putea disputa sub formă de turnee

Federația Română de Baschet ia, din nou, în calcul schimbarea sistemului competiţonal al Ligii Naţionale, ca urmare a crizei provocate de coronavirus. Astfel, în urma unei şedinţe online cu cluburile din întrecerea feminină, una dintre primele concluzii este că noul sezon s-ar putea juca doar în format de turnee, nu de etape săptămânale, cum s-a stabilit iniţial. Altfel, stagiunea va debuta cu un turneu final al Cupei României, la sfârșit de luna octombrie. FCC Baschet Arad ar urma să se reunească în luna septembrie, după prima tranşă de bani dinspre Primărie.

Totuşi, oficialii cluburilor din LNBF sunt nemulțumiți, pentru că un astfel de turneu implică cheltuieli mari, ce depăşesc suma de 10.000 de euro. Mai mult, jucătoarele tinere nu pot fi ţinute în cantonament, dat fiind faptul că sunt și eleve sau studente și nu pot pierde câte două săptămâni înainte de fiecare turneu.

Mai multe formații au anunțat că în acest context nu se pot înscrie în campionat din pricina situaţiei financiare. Președintele FRB, Horia Păun, nu exclude posibilitatea ca stagiunea viitoare să nu se mai poată ţine sau să aibă loc abia din 2021. Asta dacă la start nu se vor alinia minim şase echipe.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *