UTA şi CS Baschet sunt afectate de suspendarea finanţărilor

UTA şi CS Baschet sunt afectate de suspendarea finanţărilor

„Am dispus Centrului Municipal de Cultură oprirea tuturor cheltuielilor aferente activităților culturale, sportive sau de tineret în vederea asigurării de fonduri către necesitățile stringente ale sistemului de sănătate arădean, urmând ca în funcție de evoluția lucrurilor să refacem aceste alocări. Considerăm că acum sănătatea arădenilor este de maximă prioritate! Toate eforturile noastre pentru arădeni”, anunţa primarul Aradului, Călin Bibarț, acum câteva zile, pe contul său de facebook.

Anunţul nu le-a picat deloc bine cluburilor sportive arădene finanţate de pe plan local, în special celor de la AFC UTA și CS Baschet, pe primele două locuri la finanţări nerambursabile, cu 2,9 milioane lei, respectiv 1,5 milioane. Astfel, Centrul Municipal de Cultură Arad suspendă pentru moment, încheierea contractelor de finanțare nerambursabilă.

Conducătorii celor două cluburi nu contestă decizia, punând pe primul plan sănătatea comunităţii în contextul epidemiei de Covid-19, dar pe de altă parte depind decisiv de acei bani, care dacă vor mai întârzia mult, riscă să aducă probleme financiare în cadrul celor mai importante echipe arădene.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *