Robert Mureşan a început în forţă noul sezon de viteză

Robert Mureşan a început în forţă noul sezon de viteză

Recent, pe circuitul Serres Grecia s-a dat startul Campionatului Național Individual al României de motociclism viteză pe circuit.
Cu un nou format, campionatul naţional are în sezonul 2017 nu mai puțin de 10 etape și se desfășoară concomitent cu Campionatul European de viteză pe circuit BMU, sportivii români punctând și în acest campionat. 87 de rideri din România, Bulgaria, Macedonia, Turcia, Serbia și Grecia la clasele 125cc, debutanți 600, debutanți 1000, SuperSport și SuperBike, s-au aliniat la start.
Cursa de la SuperBike, clasă unde Martin Choy #77 (BG), arădeanul Robert Mureșan #95 (ROU) și Haris Paraskevopoulos #27 (GRE) erau așteptați cu mare nerăbdare de audiență, a început foarte agresiv, fiind desemnată şi cea mai frumoasă a etapei. Paraskevopoulos termina pe 1, Choy pe 2 și Mureșan pe 3, Robi fiind la primul contact cu Serres Circuit la clasa SuperBike, el concurând aici în 2003, la clasa 125. Cătălin Cazacu #21 a terminat cursa pe 5, reușind să nu se lase depașit de cei 4 rideri care i-au stat în plasă și care l-au atacat în
permanență pe toate cele 14 tururi.
În ziua a doua de cursă, după cateva tururi foarte rapide și un timp de 1:19.282 ce i-a rezervat locul 2 pe grilă, Robert Muresan a avut un accident urât, care i-a avariat puternic motocicleta. Arădeanul a fost transportat la spital pentru verificări în urma puternicei contuzii la cap și a umărului drept. La acea oră se punea în discuție dacă va putea reveni în șa.
În pofida recomandării medicului și a rumorii generale, Robi s-a prezentat la start în poziția 2 a grilei. După o frumoasă cursă pentru locul 1 între bulgarul Martin Choy și grecul Haris Paraskevopoulos, Mureșan a terminat pe un loc 4, incredibil în condițiile date. Pilotul arădean a ținut să mulțumească echipei, mecanicilor și celor care s-au implicat și au făcut posibil ca motocicleta să fie reparată în timp record. Un efort deosebit a depus și Cătălin Cazacu #21, care a terminat pe 6. În clasamentul general este egalitate perfectă între Paraskevopoulos și Choy, ambii piloți cu câte 45 de puncte. De asemenea, Mureșan și Georgios Masekinis împart treapta a treia a podiumului, cu câte 29 de puncte.
Următoarele etape se vor desfășura în România, pe Circuitul Motorpark, în perioada 21-23 aprilie, unde riderii români pleacă ca favoriți în lupta cu sportivii bulgari, sârbi, greci, turci și macedoneni. Nivelul Campionatului European de viteză BMU este foarte ridicat și organizatorii se aşteaptă la un adevarat spectacol. Etapele următoare ale Campionatului Naţional sunt organizate de Motorsport Race Management, sub egida Federației Române de Motociclism.
Credit Foto: Andrei Gemeș / Luminița Gemeș

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *