O nouă variantă cu UTA în Liga 1 şi cu patru echipe promovate!

O nouă variantă cu UTA în Liga 1 şi cu patru echipe promovate!

romovarea a patru echipe din Liga a II-a la finalul sezonului este o ipoteză luată în calcul, a declarat Cristian Bivolaru, directorul general al echipei Viitorul Constanța. Pentru a crește numărul echipelor din Liga 1 la 18, oficialul echipei de la malul mării are informații că LPF plănuiește să aducă din eșalonul secund un număr mai mare de formații. După suspendarea campionatelor, Liga Profesionistă de Fotbal și cluburile au creat un grup. Lucrează zilnic, s-au adus în discuție mai multe variante, iar una dintre ele este aceea ca din Liga 1 să nu retrogradeze nimeni la finalul stagiunii.

”Scenariul cu 18 echipe de la anul și fără retrogradare în acest sezon este posibil. De la întreruperea campionatului am creat un grup al cluburilor, împreună cu LPF, în care facem schimb de idei, de informații și, din tot ce a apărut, ca variante comentate pe acest grup, au rezultat trei scenarii. Scenariul optimist, în care campionatul se încheie cu disputarea tuturor meciurilor, scenariul mai realist, în care se vor putea disputa câteva meciuri atât în campionat, cât și în Cupă, dar pe un alt format agreat, și scenariul pesimist, în care nu se vor mai disputa meciuri sezonul acesta”, a declarat Cristian Bivolaru, la Pro X.

Se prelungeşte starea de urgenţă?!

Inițial, FRF a luat în calcul două date pentru reluarea Ligii a II-a, 16 mai sau 13 iunie. Este greu de crezut că meciurile vor începe la jumătatea lunii mai, întrucât specialiștii spun că la data respectivă pandemia de COVID-19 nu va dispărea din România, ba mai mult, atunci va fi atins vârful ei. În România ar putea fi prelungită și starea de urgență, iar în acest mod se prelungește automat suspendarea campionatelor.

Aceasta a fost decretată începând cu 16 martie și se va menține cel puțin 30 de zile, adică până pe 15 aprilie, însă, poate fi prelungită cu cel puțin încă o lună, în cazul în care situația nu se va ameliora.

liga2prosport.ro

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *