UTA – FC Botoșani 0-0 Când ești vioara a doua, te mulțumești cu un punct!

UTA – FC Botoșani 0-0 Când ești vioara a doua, te mulțumești cu un punct!

Arădenii încep să numere tot mai mult. Cifra șase stă în dreptul ultimelor partide fără victorie ale „Bătrânei Doamne”. Ce se află în tolbă? Doar trei puncte, în urma a trei remize albe și un singur gol marcat, față de cinci primite în acest răstimp.

Gyuszi Balint și-a îndemnat jucătorii să se apropie cât mai mult de poarta lui Pap, încă din start. Cu acest deziderat în minte, Shlyakov l-a întins pe goalkeeper-ul oaspeților cu un trasor de la 25 de metri (10), după ce, la cealaltă poartă, Iacob a avut noroc la șutul lui Florescu din marginea suprafeței de pedeapsă, deviat insuficient pentru a-l deruta decisiv. Pătrunderea lui Miculescu pe dreapta (17) a avut ca finalitate o minge care s-a plimbat agonizant prin fața porții oaspeților, care, însă, puteau deschide scorul în alte trei situații. Mai întâi Passaglia l-a deposedat pe Fili în propriul careu, după o cursă a albanezului pornită din propria jumătate de teren (23), Tîrcoveanu a ratat ținta, căutând vinclul (26), iar Fili a trimis pe lângă, din poziție bună, după o pasă excelentă a lui Florescu (28), peste apărarea localnicilor.

 

Ocazii mai multe ale oaspeților

A venit însă o fază la care toți cei prezenți au cerut cartonaș pentru portarul Pap. Acesta a ieșit departe de poartă, l-a bruscat pe Miculescu, apoi simțind pericolul cu poarta goală, s-a aruncat la pământ, în ciuda faptului că fundașul Dawa se afla în preajma mingii! Arbitrul bucureștean Marcel Bîrsan a acordat aut (!), de parcă Miculescu nu ar fi căzut în urma unui contact cu portarul advers! Așadar, nici fault, nici „galben”, nici „roșu”, doar multă frustrare pentru cei aproape 6.000 de spectatori din tribune.

Cu Vukcevic, Batha, Hora, Erico și Antal aruncați în luptă pe parcursul părții secunde, roș-albii au încercat, cu armele avute la dispoziție, să obțină mult dorita victorie. Degeaba Roger și Miculescu au schimbat locurile în benzi, iar Ubbink a căutat breșe pentru Dangubic sau, mai târziu, Hora. Doar Vukcevic a găsit cadrul porții (78), insuficient pentru a marca. Mai aproape au fost moldovenii, prin Ongenda (66), cu un șut pe colțul scurt, respins de Iacob, Enriko Papa, în urma unui lob (69), după o gafă a portarului de la UTA care i-a degajat mingea și chiar în urma unui corner de pe stânga, când mingea a lovit prima bară a amfitrionilor (73).

Cântărind cele întâmplate, punctul obținut are mai degrabă darul de a-i mulțumi pe arădeni, care au și acum coșmaruri după meciurile de pe teren propriu cu Chindia Târgoviște și FC Argeș, când au tratat parțial superficial, iar parțial nu au avut șansă, irosind șase puncte uriașe în economia clasamentului.

 

„Deplasări infernale”

Am întâlnit o echipă bună, care se va afla cu siguranță în play-off. Este greu să construiești pe un asemenea teren, dar nu avem timp prea mult să ne gândim la acest meci, pentru că ne așteaptă două deplasări infernale”, a fost concluzia lui Balint de la finele partidei.

Dar, poate Moș Crăciun, prezent la stadion înaintea partidei, îi va însoți pe Iacob&co. în deplasările de la Craiova și Voluntari și le va scoate din tolbă câteva mingi, pe care să le așeze frumos în plasele porților adverse. Altfel…

Bogdan Cioara

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.