UTA vrea să simtă gustul victoriei la ultimul meci acasă din acest an: „Am mare încredere că la final ne vom bucura!”

UTA vrea să simtă gustul victoriei la ultimul meci acasă din acest an: „Am mare încredere că la final ne vom bucura!”

UTA se află într-un moment foarte important al campionatului, în care orice victorie este extrem de preţioasă în lupta pentru play-off-ul din Liga 1! Furată ca înainte de ’89 la Bucureşti, în meciul cu FCSB, echipa arădeană s-a îndepărtat de locul 6 la patru puncte, distanţă care însă e recuperabilă. Vine însă un alt meci dificil, chiar crâncen, de această dată pe teren propriu, cu FC Botoşani! Contracandidată la play-off, echipa moldavă nu traversează nici ea cea mai bună formă, cu doar o victorie în ultimele zece meciuri oficiale! Totuşi, trupa lui Croitoru a adunat ceva mai multe puncte, pentru că nici nu prea pierde, ea contabilizând şase egaluri în ultimele nouă meciuri de campionat. Botoşaniul e pe 6 în clasament, cu 29 de puncte şi vine la Arad să ia puncte. Pentru UTA e însă ultimul meci acasă din acest an, iar ultima impresie contează enorm şi trebuie să fie pozitivă, „roş-albii” neuitând nici acum acea corecţie severă de la final de 2020, 0-6 cu Astra. Utiştii sunt determinaţi şi foarte dornici să confirme evoluţia bună din meciul cu FCSB, când au pierdut nemeritat, iar fanii sunt lângă echipă. Au reuşit să adune bani pentru a acorda o primă favoriţilor după „victoria” de pe Arena Naţională, iar astăzi şi-au anunţat prezenţa la stadion pentru a-i motiva şi mai mult pe Miculescu şi colegii săi.

Laszlo Balint: „Băieţii sunt extraordinar de motivaţi şi încrezători”

Antrenorul Laszlo Balint nu concepe alt rezultat în afara victoriei, mai ales că UTA a ajuns pe 9 şi nu a mai câştigat de cinci etape, perioadă în care a înscris doar o dată şi a încasat cinci goluri. Vă spun și vouă, ce le-am spus și băieților. Ne dorim foarte mult să simțim, din nou, gustul victoriei. Am foarte mare încredere că putem obține acest deziderat. Ar fi o victorie pe care cred că o merităm, sper să arătăm acest lucru pe teren. Ce a fost, este istorie! Băieții sunt foarte motivați, încrezători, sunt convins că vom face un meci bun, iar echipa se va exprima la un nivel foarte bun și am încredere și speranță că la finalul partidei ne vom bucura împreună, într-o atmosferă deosebită, unică, așa cum doar suporterii noștri știu să o facă. Trebuie să rămânem extraordinar de hotărâți și concentrați la meciul de sâmbătă, pentru a contracara atuurile Botoșaniului și să punem în valoare calitățile noastre, atât individuale, cât și ale echipei, pentru a marca un gol mai mult decât adversarul, pentru a ne apropia victoria, a declarat Laszlo Balint la conferinţa de presă de dinaintea partidei de mâine.

„Spiritul utist, ceva unic în fenomenul fotbalistic din România”

Tehnicianul UTA-ei a ţinut să le mulţumească suporterilor şi conducerii clubului pentru sprijinul financiar, declarând că „spiritul utist este ceva unic în fenomentul fotbalistic din România!”  Balint se aşteaptă la un meci foarte greu, dar spune că şi-a luat toate măsurile pentru a nu mai da greş: „Atât noi, cât și Botoșaniul, suntem două echipe care abordează meciurile la victorie. Nici jocul de sâmbătă nu va face notă discordantă. Cert e faptul că Marius Croitoru va veni după cele trei puncte, dar și noi ne dorim foarte mult victoria. Chiar le-am spus băieților, la primul antrenament al săptămânii, că nu contează clasamentul, punctele, vreau doar să simțim gustul victoriei. Și suporterii noștri tânjesc după acest lucru. Nimeni nu se mai uită la clasament, toți doresc să obținem un rezultat pe măsura jocului bun pe care îl prestăm, a conchis Balint.

Fără probleme de lot: a revenit şi Vukcevic! Toţi ochii pe arbitraj

UTA nu are probleme de lot, Vukcevic revenindu-şi după accidentarea la coapsă ce l-a ţinut pe margine în meciul cu FCSB. Totuşi, „internaţionalul” muntenegrean a făcut antrenament normal cu echipa abia de joi, astfel că titularizarea sa este incertă. Meciul UTA – FC Botoşani contează pentru etapa a 19-a din Liga 1 şi este programat sâmbătă, ora 15, pe stadionul „Francisc Neuman”. La meci vor fi prezenţi peste 5.500 de suporteri arădeni, detaliile de acces fiind prezentate pe portalul nostru dar şi pe siteul oficial al clubului arădean. Vă reamintim că arbitrează o brigadă condusă de bucureşteanul Marcel Bîrsan, central controversat cu care UTA nu a câştigat în ultimii doi ani!

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.