UTA – CS Mioveni 2-1 (1-1) Evoluție entuziasmantă după pauză, victorie extrem de prețioasă

UTA – CS Mioveni 2-1 (1-1) Evoluție entuziasmantă după pauză, victorie extrem de prețioasă

UTA a reușit să încheie cu o victorie sezonul regular al Ligii 1. Arădenii au cucerit cele trei puncte la capătul unei partide diametral opuse. Jocului încâlcit din prima parte a meciului i s-a opus o evoluție foarte bună în repriza a doua, presărată cu numeroase ocazii de gol. Echipa păcătuiește, în continuare, la finalizare, astfel că nu am putut consemna încă trei goluri pe Arena Francisc Neuman. Poate acest lucru se va întâmpla în play-out…

 

Chivulete, eroul negativ

În debutul partidei, arbitrul Florin Chivulete a indicat în prima fază penalty pentru roș-albi, la duelul dintre Shlyakov și Lixandru, însă a revenit, considerând ulterior că jucătorul argeșenilor a ciupit mingea înainte de a-și împiedica adversarul (5). A fost doar începutul unor decizii controversate ale centralului bucureștean, care a fost luat în colimator de public în dese rânduri, pe parcursul întâlnirii. Cei care au deschis scorul aveau să fie oaspeții. Batha a pierdut o minge undeva la centrul terenului, Sanoh a ajuns în careu, iar Shlyakov l-a împins pe atacantul liberian care a înscris din scăriță, de la punctul cu var (0-1, 21). Miculescu a arătat apoi de ce nu s-a transferat în această iarnă la o echipă de top. Decarul arădenilor l-a luat la țintă pe Popescu, preferat de Pelici între buturi în fața titularului din runda precedentă, Ducan, datorită experienței superioare (30). Popescu a mai salvat o dată din fața lui Vorobjovas, lituanianul trimițând un șut bombă pe poarta adversă. A venit rândul ca amfitrionii să beneficieze de un penalty. Vukcevic a șutat în brațul depărtat de corp al polonezului Tomczyk, iar Chivulete a primit indicații că se impune lovitură de la unsprezece metri. Cardoso a fost sigur pe el, cu un șut în dreapta goalkeeper-ului vizitatorilor, plecat în colțul opus (1-1, 40).

 

Primele goluri pentru Cardoso și Otele în roșu și alb

Erico a fost cel care a început sarabanda ratărilor de după pauză, cu o lovitură de cap trimisă alături (54), nu înainte ca Otele să solicite un nou 11 metri, după un duel cu brazilianul Garutti (46). Presiunea utistă avea să se concretizeze și pe tabelă. Miculescu a întors bine o minge pentru Cardoso, acesta a trimis în gura porții, de unde Otele a împins balonul în poartă, din alunecare (2-1, 63). Puși la punct cu pregătirea fizică, cei doi jucători de culoare ai „Bătrânei Doamne” au dansat pe teren, jonglând mingea și cu călcâiul, spre deliciul celor peste 4000 de spectatori care și-au încurajat frenetic echipa favorită. Cardoso și Otele au marcat în premieră pentru bianco-rossi, determinându-ne să credem că vom asista la jocuri spectaculoase în partea a doua a actualei stagiuni. Până la final au ratat ocazii mari nou intratul Ongaro, apoi Otele, Miculescu și Vukcevic, servant în ultimele trei situații fiind Ubbink, de la care toată lumea are așteaptări mai mari, olandezul având momente în care dispare din joc. A bifat primul meci și nou venitul Florentin Matei, prilejuindu-i nigerianului un standing ovation la scenă deschisă.

Bogdan Cioara

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.