FRF a făcut lumină: UTA devansează Rapidul şi termină pe locul 8! Clinceniul vine la Arad, în prima etapă din play-out

FRF a făcut lumină: UTA devansează Rapidul şi termină pe locul 8! Clinceniul vine la Arad, în prima etapă din play-out

UTA și Rapid București au terminat la egalitate de puncte, 40, după sezonul regulat al Ligii 1 la fotbal. Iniţial, presa centrală şi nu numai a anunţat că Rapid a terminat totuşi în faţa arădenilor, pe locul 8, datorită golurilor mai multe marcate în deplasare în meciurile directe (la Arad a fost 2-2, iar la Bucureşti 1-1), deşi „roş-albii” aveau golaveraj mai bun, 24-20, faţă de 34-31 al giuleştenilor. Practic, utiştii s-au culcat aseară pe locul 9, dar s-au trezit astăzi, după un regulament telenovelistic, cu o poziţie mai sus, care schimbă total programul din play-out dar le şi aduce bani în plus din drepturile TV. O lipsă de comunicare între FRF şi LPF au adus cele două cluburi, UTA şi Rapid, în situaţia să se intereseze astăzi pe ce loc au terminat totuşi sezonul regulat şi automat care va fi prima adversară din play-out, pentru a putea pregăti deja meciul inaugural.. Doar că dinspre cele două foruri a întârziat nepermis de mult răspunsul oficial, iar reprezentanţi ai acestora s-au contrat pe surse sau pe alte căi pe regulament. Până una alta, cei mai prompţi şi bine informaţi au fost cei de la UTA, care au anunţat pe site-ul oficial, prin intermediul unui comunicat, că ei au terminat campionatul pe locul 8: „În conformitate cu CEX-ul FRF din data de 27 iunie 2021, criteriul de departajare cu privire la numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe a fost abrogat. Echipa noastră termină astfel sezonul regulat pe locul 8, iar în weekend aşteptăm vizita celor de la Academica Clinceni.”

LPF şi FRF s-au dat iar „cap în cap”, dar au scos-o până la urmă la capăt…

A venit, apoi, replica celor de la LPF, care o vedeau tot pe Rapid pe 8, iar circul continua : „Singurul lucru după care judecă și la care se raportează LPF este ROAF, unde este specificat în mod clar că Rapid și UTA trebuie departajate de golurile marcate în deplasare. E adevărat, există o ședință a unui Comitet Executiv în care s-a scos acest criteriu, dar această ședință nu a fost actualizată și în ROAF. Luni dimineață, LPF va face o întâmpinare oficială către FRF, pentru a ne explica la ce să ne raportăm”, anunţa la orele serii Justin Ștefan, secretarul general al LPF, pentru GSP.ro. Clarificarea dinspre FRF a venit însă mai repede, dar abia după 24 de ore de haos total şi incertitudine. FRF a transmis că regula golurilor marcate în deplasare în meciurile directe a fost anulată, ceea ce înseamnă că UTA va termina în fața Rapidului, adică pe locul 8! Ambele vor începe play-out-ul cu 20 de puncte, după înjumătăţire.

„Având în vedere informațiile și dezbaterile apărute în mass-media, Federația Română de Fotbal dorește să facă următoarele precizări.

În ședința Comitetului Executiv al FRF din data de 27 iunie 2021, sedintă la care au participat toti membrii Comitetului Executiv, s-a decis cu unanimitate de voturi abrogarea criteriului de departajare privind numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe.

De asemenea, reamintim că, în conformitate cu prevederile art. 48 alin. 9 teza întâi și teza finală din Statutul FRF, Hotărârile Comitetului Executiv sunt publicate pe site-ul oficial al FRF: www.frf.ro. Publicarea acestora în forma precizată mai sus are valoare de comunicare oficială faţă de orice persoană interesată.

De asemenea, potrivit dispozițiilor art. 48 alin. 3 din Statutul FRF Hotărârile Comitetului Executiv intră în vigoare imediat, cu excepţia cazului în care Comitetul Executiv prevede altfel.

Având în vedere cele de mai sus, precum și că Decizia Comitetului Executiv a fost publicată pe site-ul oficial al FRF, fiind astfel îndeplinite toate condițiile statutare, rezultă în mod evident că respectiva decizie produce efecte depline, nemaifiind necesară nicio formalitate suplimentară„, a transmis FRF.

UTA începe cu Clinceni şi încheie la Dinamo! Rapidul vine la Arad

Aşadar, play-out-ul va avea în componență 10 echipe. Locurile 9 și 10 din play-out retrogradează direct, în timp ce ocupantele locurilor 7/8 joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2. Locurile 1 și 2 din play-out dau baraj, iar câștigătoarea va juca finala pentru un loc în Europa Conference League. UTA, Rapid București, Sepsi Sfântu Gheorghe, Chindia Târgoviște, FCU Craiova 1948, CS Mioveni, Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș sunt echipele care vor evolua în play-out-ul Ligii 1 din actualul sezon. Locul 7, primul din play-out, va fi decis în urma meciului FC Botoșani – FC Argeș, care va avea loc luni, de la 17:30. Prin urmare, săptămâna viitoare, la Arad nu mai vine Dinamo, cum se credea iniţial, ci penultima clasată, Academica Clinceni! Conform noului țintar, derby-ul de tradiție cu Rapidul se va juca pe Arena „Francisc Neuman” în cadrul etapei a 4-a. Gaz Metan Mediaș, Chindia și CS Mioveni sunt celelalte trei formații ce vor juca în orașul nostru în play-out-ul ediției 2021-2022 a Ligii 1 la fotbal.

Programul din play-out al arădenilor:

UTA – Academica Clinceni

FC Argeș/FC Botoșani – UTA

UTA – Gaz Metan Mediaș

UTA – Rapid

Sepsi  Sfântu Gheorghe – UTA

UTA – Chindia Târgoviște

FC U Craiova 1948 – UTA

UTA – CS Mioveni

Dinamo – UTA

Situaţia înainte de play-out, cu menţiunea că punctele se vor înjumătăţi:

Programul complet al play-out-ului Ligii 1:

Etapa 1

FC Argeș/FC Botoșani – Gaz Metan

UTA – Clinceni

Rapid – Dinamo

Sepsi – Mioveni

Chindia – FCU Craiova

Etapa 2 

FC Argeș/FC Botoșani – UTA

Clinceni – Rapid

Dinamo – Sepsi

Mioveni – Chindia

Gaz Metan – FCU Craiova

Etapa 3

Rapid – FC Argeș/FC Botoșani

UTA – Gaz Metan

Sepsi – Clinceni

Chindia – Dinamo

FCU Craiova – Mioveni

Etapa 4 

FC Argeș/FC Botoșani – Sepsi

UTA – Rapid

Clinceni – Chindia

Dinamo – FCU Craiova

Gaz Metan – Mioveni

Etapa 5 

Chindia – FC Argeș/FC Botoșani

Sepsi – UTA

Rapid – Gaz Metan

FCU Craiova – Clinceni

Mioveni – Dinamo

Etapa 6 

FC Argeș/FC Botoșani – FCU Craiova

UTA – Chindia

Rapid- Sepsi

Clinceni – Mioveni

Gaz Metan – Dinamo

Etapa 7

Mioveni – FC Argeș/FC Botoșani

FCU Craiova – UTA

Chindia – Rapid

Sepsi – Gaz Metan

Dinamo – Clinceni

Etapa 8 

FC Argeș/FC Botoșani – Dinamo

UTA – Mioveni

Rapid – FCU Craiova

Sepsi – Chindia

Gaz Metan – Clinceni

Etapa 9

Clinceni – FC Argeș/FC Botoșani

Dinamo – UTA

Mioveni – Rapid

FCU Craiova – Sepsi

Chindia – Gaz Metan.

 

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.