UTA a dat startul operaţiunii Liga 1! 24 de jucători la reunire, dar vor mai fi noutăţi

UTA a dat startul operaţiunii Liga 1! 24 de jucători la reunire, dar vor mai fi noutăţi

UTA a început pregătirile pentru Liga 1 tot pe terenul II al bazei sportive „Motorul”, Laszlo Balint fiind dezamăgit că echipa nu se poate întoarce acasă, pe „Francisc Neuman”. Deşi s-au dat asigurări că nu vor fi probleme legate de finalizarea la timp a lucrărilor, noul stadion nu e încă gata şi nici nu va fi pentru a o primi pe UTA, ca gazdă, în prima etapă a Ligii 1! Asta dacă noul sezon începe săptămâna viitoare. O ruşine cum nu se poate mai mare şi am spune noi o „cireaşă” pe tortul celor şase ani de umilinţe la care au fost supuşi jucătorii şi suporterii acestei echipe, plimbaţi pe toate coclaurile judeţului şi municipiului. Revenind la reunirea „Bătrânei Doamne” şi la operaţiunea pentru elită, Laszlo Balint și colaboratorii săi nu şi-au menajat jucătorii, încă de la primul antrenament.

Mai vin doi fundaşi şi cel puţin încă un mijlocaş

Vorbim despre 24 de fotbaliști, cu mențiunea că Denis Hrezdac nu se pregătește încă, normal, după operația suferită la genunchi. În rest, lotul prezent la reunirea de la „Motorul” a fost următorul: Iacob, Balauru, Moldovan, Opric – portari; Rumpoulakou, Ilie, Melinte, Tomozei, Erico, Paşcu – fundași; Isac, Roșu, Miculescu, Oroian, Ursu, Bustea, Hrezdac, Vulturar – mijlocași; C.Rus, Ioniţă, Buhăcianu, Hora, Morar – atacanți. Vă reamintim că UTA s-a despărțit, până acum, de şase jucători: A.Rus, Crișan, Stancu, Pușcaș, Ciucur și Jebari, în vreme ce la capitolul noutăţi avem deja cinci nume: portarul Horațiu Moldovan, fundașul Erico da Silva, mijlocașul Neluț Roșu și atacanții Ioan Hora și Vlad Morar.

O parte dintre juniori, împrumutaţi

Laszlo Balint îşi mai doreşte încă doi jucători cu profil defensiv şi anume un fundaş central şi un fundaş lateral sub vârstă, dar și doi mijlocași centrali, posibil doar unul dacă Romario Moise va deveni liber de contract şi va reveni la Arad. Totodată, antrenorul nou promovatei în Liga 1 și-a dat acceptul ca unii dintre juniori, incluşi în circuitul primei echipe, să poată fi împrumutaţi. Astfel, Opric, Pașcu, Gavrilă sau Vulturar au şanse să plece la alte echipe, în vreme ce Oroian, Isac, Hrezdac și Miculescu se vor bate pentru un loc de junior în Liga 1. UTA face o nouă serie de testări pentru Covid, în această dimineaţă, iar vineri, ora 19, va disputa cu amical în deplasare, împotriva campioanei României, CFR Cluj.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *