Un punct dătător de speranțe, pe litoral: Farul Constanța – UTA 0-0

Un punct dătător de speranțe, pe litoral: Farul Constanța – UTA 0-0
0 comments, 20/11/2021, by , in Fotbal, Liga 1, Ultimele stiri

„Bătrâna Doamnă” se întoarce cu un punct dintr-o deplasarea grea, tocmai din fieful lui Gică Hagi, de la Ovidiu, după remiza albă cu Farul Constanța. Egalul le păstrează pe cele două echipe în preajma locurilor de play-off, ambele având câte 25 de puncte acumulate după 16 partide.

Portarul Balauru a fost întrebuințat întâia oară la șutul lui Jefte pe jos, din partea dreaptă a suprafeței de pedeapsă, după o pasă primită de la Ely Fernandez (7). La finele primului sfert de oră, tot Jefte, golgeterul de până acum al campionatului, a țintit stâlpul din stânga al porții arădene, la rădăcina barei, din marginea careului mare. Siguranța în intervenții a lui Balauru avea să fie cheia succesului pentru arădeni, care au etalat la malul mării un joc mai aproape de locul ocupat în clasament. Construcția jucătorilor lui Laszlo Balint s-a lovit adesea de zidul constănțean, însă două au fost momentele primei părți când defensiva gazdelor putea fi depășită. Batha a șutat pe direcția portarului Aioani (27), după ce mingea a circulat pe traseul Shlyakov – Ubbink, până la finalizarea mijlocașului închizător albanez. Apoi Ubbink (43) a trimis puțin peste buturi, de la 20 de metri de poartă, după o așezare a lui Roger.

După odihnă, Farul a părut echipa mai decisă în vederea obținerii victoriei. Pe undeva era normal, echipa gazdă fiind chiar o forță pe terenul amic, dar „capul” lui Larie (56) a ocolit poarta vizitatorilor. La UTA au intrat Antal (73), Mercioiu și Vorobjovas (83), iar Bustea și Benga, forțe proaspete, dar și la trecerea timpului, în prelungiri. Miculescu s-a remarcat printr-un vole acrobatic pe lângă poartă (77), dar a și dezamăgit după o mare ocazie (86), când s-a trezit cu mingea la picior și nu a prins cadrul porții, din mijlocul careului. Între cele două ocazii, Balauru a securizat punctul pentru echipa lui, la intervențiile din fața lui Larie (79) și Ad. Petre (85), care s-a mulțumit doar cu atât în fața fostei sale echipe.

Este primul egal pe teren propriu pentru Farul și al patrulea în deplasare obținut de UTA, precedentele consemnându-se la Sepsi Sf. Gheorghe, Dinamo și Mioveni. Toată suflarea fotbalistică arădeană așteaptă acum meciul de pe teren propriu, cu FC Argeș, pe care roș-albii îl vor susține sâmbătă, 27 noiembrie, ora 17:30. Cum 30% din capacitatea stadionului Francisc Neuman va putea fi ocupată de spectatori, conform noilor reglementări privind pandemia de Covid-19, cel puțin abonații vor putea încuraja din tribună formația de suflet din orașul de pe Mureș.

Bogdan Cioara

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.