Galop de sănătate pentru arădence: FCC Baschet Arad – CSM Satu Mare 75-64 (44-32)

Galop de sănătate pentru arădence: FCC Baschet Arad – CSM Satu Mare 75-64 (44-32)
0 comments, 20/11/2021, by , in Baschet, Ultimele stiri

Succesul în stil de mare echipă al jucătoarelor de la FCC Baschet Arad în fața puternicei echipe CSM Satu Mare face ca formația de pe Mureș să rămână singura neînvinsă în Liga Națională de Baschet, cu șase victorii din tot atâtea meciuri.

Arădencele au început ezitant, fapt care le-a permis fetelor echipate în roșu să obțină un avantaj destul de consistent. Cea mai mare diferență de puncte în favoarea oaspetelor a fost 14-23, imediat după începerea sfertului doi. De atunci a început cursa după egalare, iar după 14 minute, tabela arăta 26-25 pentru arădence, grație reușitelor lui Keys, Hadzovic și Akathiotou (n.r., 26 de ani împliniți chiar în ziua meciului, prilej cu care îi urăm tradiționalul „La mulți ani”), care au reușit coș după coș. Galben-albastrele s-au dezlănțuit, Alexandra Ghiță a reușit o triplă, iar la pauză diferența era neverosimilă în favoarea amfitrioanelor, 44-32. De aici, meciul a curs într-o singură direcție, jucătoarele lui Jose Araujo, Dan Moraru și Marcel Urban evoluând la cote maxime atât în defensivă, cât și sub panoul advers.

Cu toate acestea, americanca Stephanie Kostowicz, de la oaspeți, a fost performera partidei, cu 26 de puncte și 15 recuperări. De la gazde Andreona Keys a reușit 19 puncte și 10 recuperări, iar Brankica Hadzovic a bifat 8 pase decisive. Foste jucătoare la Arad, Dzombeta a reușit 12 puncte, Ardelean 7, iar Fodor 2.

Vineri, 26 noiembrie, de la ora 13, la București, FCC Baschet Arad va da piept cu formația locală Agronomia, ocupanta locului 9 în acest mement, din 13 echipe.

Bogdan Cioara

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.