Şoimii Lipova e campioană de toamnă, în Liga a III-a!

Şoimii Lipova e campioană de toamnă, în Liga a III-a!
0 comments, 30/11/2018, by , in Fotbal, Liga3, Ultimele stiri

Rezultat excelent pentru Şoimii Lipova, care încheie turul seriei a patra din eşalonul trei fotbalistic pe primul loc. Deşi îşi dispută jocurile de acasă la Pâncota – asta până când noul şi modernul stadion al “şoimilor” va fi inaugurat (n.n. probabil în primăvară) – echipa pregătită de Flavius Sabău a surprins pe toată lumea în această toamnă, terminând “en-fanfare” prima parte a campionatului, cu o victorie clară pe terenul celor de la ACS Ghiroda şi Giarmata Vii, 3-1. Meciul nu a fost chiar o formalitate, timişenii deschizând scorul în minutul 24, prin căpitanul Baranyi. Învinsă în ultimele două meciuri, la Reşiţa şi acasă, cu Avrigul, Lipova nu a mai acuzat şocul şi a apăsat serios pe acceleraţie, pentru a nu rata primul loc înaintea pauzei de iarnă.
Victorie la Ghiroda: Trabalka, încă o “dublă”
Golgheterul Trabalka a realizat “dubla”, cu două reuşite în interval de doar trei minute, 31 şi 33, ex-polistul Gakos salvând alte două goluri, la ocaziile lui Rusu şi Sulea. “Şoimii” au preferat să se închidă în partea a doua, păstrând cu inteligenţă avantajul minim de pe tabelă, iar pe contraatac au lovit decisiv cu zece minute înaintea finalului, atunci când Vasinc a marcat din 10 metri, după o pasă excelentă a lui Rusu. Liderul din “C4” obţine o victorie importantă, care îi dă dreptul să viseze la promovare, deşi nu acesta e obiectivul pentru acest sezon. Vacanţa şi sărbătorile de iarnă îi prinde într-o postură extrem de fericită pe “şoimi”, care se pot bucura de ceea ce au realizat până acum.
“Şoimii” sunt lideri solitari, la final de tur
Iar un merit extrem de important îi revine şi preşedintelui Radu Pop, care a crezut în acest proiect început acum câţiva ani, de a readuce Lipova în prim-planul fotbalului arădean şi nu numai. Cu 34 de puncte, Lipova e campioană de toamnă la final de tur, la trei, respectiv cinci puncte peste colegele de judeţ, din Cermei şi Chişineu Criş şi la şase lungimi distanţă de cea mai periculoasă contracandidată, Metalurgistul Cugir. Sabău a început ultimul meci al anului în formula: D.Filip – Savin, Calvin, Vasiu, Filimon – Vasinc, C.Poiană, Dobrean, D.Rusu (85 Stoin) – Sulea (Buta 90), Trabalka (M.Popa 83).

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *