Bătălia nou promovatelor, în UTA – FC Argeş. Arădenii vor să repare clasamentul meciurilor de acasă

Bătălia nou promovatelor, în UTA – FC Argeş. Arădenii vor să repare clasamentul meciurilor de acasă

Nou promovatele UTA şi FC Argeş se înfruntă sâmbătă, ora 16:30, la Arad, într-un duel interesant al echipelor cu start bun în noul an. Ambele au adunat patru puncte din două meciuri şi au reuşit să câştige o dată pe teren străin, jocul prestat îndreptăţindu-le să spere la puncte, în partida de pe stadionul „Francisc Neuman”. Rămâne de văzut dacă îşi vor împărţi punctele, sau una din ele va reuşi să le ia pe toate. UTA stă mai bine în clasamentul Ligii 1, locul 9, 21 de puncte, la doar trei lungimi distanţă de zona de play-off, în vreme ce Argeşul e încă pe pe loc retrogradabil, 15, cu doar 15 puncte. Victorioasă la ultima fază în meciul de la Voluntari, UTA este uşor favorită şi ambiţia arădenilor de a repara clasamentul meciurilor de acasă, în care ocupă un deloc onorabil ultim loc, poate face diferenţa. „Roş-albii” vor să spargă gheaţa în 2021 şi pe propria arenă, iar perspectiva de a se apropia şi mai mult de play-off le dă încredere mare:  „Sâmbătă avem oportunitatea de a lega două victorii. Ne dorim foarte mult acest lucru, să continuăm acest traseu pozitiv. Din multe puncte de vedere am cunoscut o creștere și în ceea ce privește consistența jocului și, din fericire, a venit și o victorie de care aveam foarte mare nevoie. Însă, pe lângă faptul că ne dorim foarte mult cele trei puncte, ne dorim și să scăpăm de postura ingrată de deținătoare a ultimei poziții într-un clasament al jocurilor disputate pe propriul stadion. Nu suntem deloc mulțumiți cu această postură, chiar dacă în clasamentul general suntem undeva la mijlocul clasamentului, pe o poziție ce ne dă speranțe pentru viitor. Așadar, suntem foarte motivați din acest punct de vedere. Chiar am discutat cu băieții, le-am spus că e foarte important ca UTA să fie UTA și la Arad. Cu toate că ne lipsește foarte mult acea energie a suporterilor pe care o primeam din tribune, nu putem să transformăm acest aspect într-un alibi. Vrem să rămânem pe această traiectorie ascendentă în ceea ce privește jocul și, bineînțeles, obiectivul nostru principal este obținerea celor trei puncte cu FC Argeș”, a punctat antrenorul principal al arădenilor.

Utişii se gândesc la play-off, dar Balint îi temperează: „Să rămânem ancoraţi în realitate”

Erico da Silva și Alex Albu au vorbit din nou despre play-off la finalul meciului de la Voluntari, câștigat de UTA în ultima secundă. Laszlo Balint încearcă însă să îşi ţină jucătorii cu picioarele pe pământ, pentru a nu repeta greşelile din tur, când arădenii se visau deja în primele şase clasate: „Obiectivul este clar, ne dorim și noi să fim cât se poate de sus în clasament, de ce nu, să ne luptăm pentru play-off. Dar, pe de altă parte, e foarte important să rămânem realiști, să rămânem ancorați în realitate, pentru că – totuși – statutul nostru în acest moment este de o echipă nou promovată, o echipă care a construit la nivelul lotului atât în vară, cât și acum în iarnă. Există un proces de integrare al jucătorilor nou veniți, de adaptare la tot ceea ce înseamnă principiile noastre pe care încercăm să le antrenăm și încercăm să le punem în aplicare în timpul jocurilor. Deci, sunt lucruri care necesită timp, răbdare. Mă bucur că jucătorii își doresc, că nu se mulțumesc cu puțin”, a mai afirmat Balint, la conferinţa de presă de dinaintea partidei cu piteştenii. Rămâne de văzut pentru ce formulă de start şi sistem de joc va opta antrenorul UTA-ei, experimentatul Antal având şanse ceva mai mari să fie pentru prima oară titular, poate chiar în atac, alături de Hora. Mari schimbări faţă de primele două meciuri din acest an nu vor fi, atâta timp cât echipa s-a mişcat bine şi a arătat echilibru şi constanţă.

Argeşul a venit la victorie: „Să nu ne pierdem concentrarea şi organizarea”

În tur, Argeşul şi UTA au remizat pe arena din Trivale, 1-1,  trupa condusă pe atunci de Ionuț Badea obţinând primul punct din acest campionat. Între timp, „alb-violeții” au ajuns la al treilea antrenor: Codruț Moșteanu i-a urmat lui Ionuț Badea, pentru ca din această iarnă la „cârma” echipei să se afle tandemul Mihai Ianovschi – Andrei Prepeliță. „ Plecăm de la premisa să nu primim gol, să avem o organizare defensivă foarte bună. I-am analizat pe cei de la UTA, le-am arătat şi jucătorilor analiza. Ştim ce puncte forte au. Sunt o echipă solidă, o echipă care primeşte greu gol. Chiar dacă în ultima etapă din tur a încasat şase goluri, în acest început de retur de campionat s-au mai pus la punct. Ne aşteaptă un meci greu, dar cred că jucătorii noştri au un moral bun pentru că le-a revenit încrederea. Nu ne gândim decât la victorie. Am obţinut patru puncte în primele două etape ale returului, dar tot timpul este loc de mai bine. Băieţii au făcut un efort bun şi la ultimul meci, i-am felicitat. Îmi doresc să fie constanţi pe durata celor 90 de minute, să nu îşi piardă concentrarea, să nu piardă organizarea tactică, pentru că sunt multe meciuri în care orice punct este important”, a spus Prepeliță înaintea meciului cu UTA. Argeşul a ajuns încă de aseară la Arad, în formulă completă.

(foto: infopitesti.ro)

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *