Seria pozitivă continuă: UTA a remizat la Mioveni

Seria pozitivă continuă: UTA a remizat la Mioveni
0 comments, 28/03/2018, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

UTA a smuls un egal în această seară, la Mioveni, în epilogul etapei a 23-a din Liga a II-a la fotbal. Echipa arădeană a făcut o primă repriză slabă, fără consistenţă de la mijloc în sus, iar cu doar un şut pe poartă şi destule ezitări în apărare era greu ca “roş-albii” să spere la un rezultat pozitiv după primele 45 de minute. Mioveniul a avut mai mult mingea în primul sfert de oră, iar în minutul 17 a deschis scorul prin Rădescu, care a prins un şut de la 25 de metri, ce s-a dus sub transversală. Neagoe şi Năstăsie puteau mări avantajul gazdelor, cu două ocazii mari la poarta arădeană, în vreme ce Buia a ratat de puţin ţinta, din două lovituri libere din preajma careului. Tot argeşenii au început mai bine şi mitanul secund, Năstăsie ratând de puţin întâlnirea cu mingea, la centrarea lui Ayza, din minutul 50. UTA a stat însă mai bine în teren şi la prima apariţie mai periculoasă a reuşit să marcheze: activul Buia a luat o acţiune pe cont propriu, iar de la 16 metri a trimis o pasă filtrantă pentru Hlistei, care a înscris cu un şut la colţul scurt, 1-1.
Buia, esenţial; Hlistei şi Bodea – artizanii remizei
Acelaşi Buia a fost aproape de a răsturna rezultatul în minutul 60, Croitoru scoţând greu şutul său din lovitură liberă de la 25 de metri. Şi-a intrat, apoi, în rolul principal arbitrul bucureştean Cristian Georgescu, care a inventat un penalty pentru Mioveni în minutul 62, la un evident fault în afara careului! A executat Năstăsie, dar Bodea a respins excelent, apărând astfel a doua lovitură de la 11 metri consecutivă, după ce reuşise o astfel de performanţă şi etapa trecută, cu Afumaţiul. Mioveniul a presat mai mult în ultima jumătate de oră, având şi câteva şanse de gol, dar şi UTA, pe contre, putea da lovitura pe final, Iuga şi Hlistei, în două rânduri, ratând ocazii mari în ultimele zece minute. Tot pe final, Neagu a fost eliminat pentru două galbene, iar UTA scoate un punct important pe un teren greu, în faţa unei vecine de clasament.
Ionuţ Popa rămâne neînvins!
Important e că echipa a revenit din nou după ce a fost condusă, la fel ca şi în confruntările cu Baloteşti şi Afumaţi. Ionuţ Popa îi refuză lui Laurenţiu Roşu prima victorie pe teren a Mioveniului din acest an şi rămâne neînvins de când a revenit la cârma Bătrânei Doamne, cu trei egaluri şi o victorie. Serie care, însă, va fi greu să o continue duminică, când se va deplasa la Călăraşi, tocmai în fieful liderului şi principalei favorite la promovare! Cu 31 de puncte, UTA se menţine pe 10 în clasament, dar la doar patru lungimi peste linia retrogradării. Ionuţ Popa a început meciul din această seară în formula: Bodea – Manea, Roșca, Markovic, Prună – Tănase, Petra (78 Jorza) – Stahl (61 Iuga), Buia (90 Toma), Hlistei – Curtuiuș.

Foto: uta-arad.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *