Salbă de medalii pentru halterofilii arădeni

Salbă de medalii pentru halterofilii arădeni

Recent în oraşul Oneşti s-a desfăşurat finala Campionatului Naţional de tineret la haltere. Sportivii pregătiţi de Adrian Jigău şi Pavel Sebeşan s-au întors acasă cu 12 medalii, dintre care trei de aur, opt de bronz şi una de argint. Cel mai în formă din lotul arădean a fost Florin Vizitiu (foto), triplu campion naţional la categoria 56 de kilograme. La 77 de kilograme, Teodor Bilegan a obţinut două medalii de bronz şi una de argint, în timp ce Paul Pantea, la 105 kilograme şi Adrian Lingurar, la plus 105 kilograme, au bifat câte trei bronzuri. Sebastian Călugăreanu a fost şi el aproape de medalii, clasându-se de două ori pe patru şi o dată pe şase la categoria 69 de kilograme.

 „Haterofilii meii au avut o evoluţie foarte bună, sunt pe deplin mulţumit de ei. Florin Vizitiu a progresat faţă de ediţia precedentă şi va merge şi la europene, la fel şi Bilegan. Este şi cazul celorlaltor sportivi, care au obţinut rezultate superioare anului trecut. La finala seniorilor vor lipsi chiar cei mai buni sportivi, dar să vedem ce se va întâmpla, pentru că băieţii nu au primit încă niciun ban pentru rezultatele din acest an”, ne-a declarat Adi Jigău.

Teodor Bilegan şi Florin Vizitiu se pregătesc de Campionatele Europene de juniori, ce se vor desfăşura la sfârşitul lunii noiembrie în Israel.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *