„Bătrâna Doamnă” își așteaptă pețitorii!

0 comments, 13/12/2012, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

UTA rămâne un subiect fierbinte în aceste zile geroase de iarnă. Când florile de gheață formează buchete de cristal pe umerii ferestrelor, „Bătrâna Doamnă” își așteaptă pețitorii…

 Halt! Vin nemții

Un grup de investitori germani este, după spusele lui Iulian Olaru, un om important în conducerea clubului din Calea Aurel Vlaicu în anii trecuți, dornic de a intra în fotbal pe malurile Mureșului.

Există interes dinspre partea germană pentru UTA. Persoanele de acolo mi-au cerut să le prezint o situație reală a clubului, înainte de a veni la Arad pentru a sta la masa tratativelor cu președintele Giovanni Catanzariti”, a deschis Olaru subiectul, a cărui finalitate este așteptată cu sufletul la gură de suporteri.

Se cere situația datoriilor până la ultimul cent

Dacă vor prelua clubul, nemții, calculați cum îi știm, doresc să cunoască datoriile până la ultima virgulă. Este o condiție esențială în pasul următor, așezarea la masa tratativelor. „Pentru a nu avea surprize neplăcute, este normal să se cunoască orice litigiu în care este implicat clubul, oricât de mic sau neînsemnat ar părea acesta. Știm prin ce am trecut în ultimii ani și nu vrem ca acele cazuri, gen Vasiljevic, de exemplu, să se repete”, a continuat intermediarul – am putea să-i spunem – din Arad.

Timpul presează

Urgentarea tratativelor este o altă prioritate. Întrucât finalul de an se apropie cu pași repezi, iar de aici și până la reluarea pregătirilor de către jucători nu mai e decât un pas, ar fi logic să se știe ce strategie se va alege, încă de la începutul perioadei intrasezoniere.

Nu până la sfârșitul anului, ci chiar în aceste zile, poziția oamenilor de afaceri germani față de culb ar trebui să fie cunoscută. La această oră pot să vă spun că, dacă s-ar concretiza tranzacția, UTA nu ar avea probleme financiare”, a adăugat Iulian Olaru.

Promovarea nu este un vis pierdut

Deși situația din clasament nu o impune, bianco-rossi aflându-se la nouă puncte de locul doi, care ar însemna urcarea în primul eșalon, atacarea promovării ar putea fi încercată încă din acest sezon. În fond, așa cum orice echipă poate să le facă zile negre arădenilor, la fel de bine, orice adversar ar putea fi învins, diluarea valorică a seriei fiind demnă de o cauză mai bună.

Sigur că, în cazul în care problemele ar fi soluționate favorabil pentru cei care doresc să devină noii proprietari ai echipei fanion, există posibilitatea schimbării antrenorului. Atât timp cât mai sunt șanse teoretice de promovare, se va ține seama de ele. Deja s-a renunțat la un grup de jucători, iar închegarea relațiilor de joc dintre cei care vor îmbrăca tricoul alb-roșu în retur nu se va putea face peste noapte. De aceea, este vital ca transferurile să fie făcute, până la 8-10 ianuarie, când va avea loc reunirea lotului de jucători”, sună pasul următor, cu condiția ca părțile implicate să ajungă la un numitor comun.

La ora când citiți aceste rânduri, s-ar putea ca lucrurile să fie lămurite. Ar fi un pas înainte spre intrarea în normalitate. Altfel, traiul de pe o zi pe alta, cu care ne-am obișnuit la UTA de câțiva ani încoace va continua până când fanii își vor face noi iluzii de mai bine. Risipite, iar și iar, ca un fum, la cea mai mică adiere de vânt…

Bogdan Cioara

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *