Rapid București – UTA 1-1 (0-1) Numărătoarea arădenilor continuă și în superioritate numerică!

Rapid București – UTA 1-1 (0-1) Numărătoarea arădenilor continuă și în superioritate numerică!

„Bătrâna Doamnă” a reușit să obțină un punct pe Arena Națională în partida cu Rapid din runda cu numărul 23 din campionat și continuă seria de meciuri fără victorie, ajunsă la cifra zece. Dacă ținem cont de faptul că roș-albii au jucat o repriză în superioritate numerică, având și avantaj de un gol după pauză, mai degrabă s-au pierdut două puncte importante în economia clasamentului.

 

Tensiune și avantaj, în prima parte…

După minutele de tatonare, Bălan a avut prima ocazie, când a trimis cu capul din centrarea lui Morais, de pe stânga, puțin pe lângă stâlpul drept al porții apărate de Iacob (11). Estonianul Kait l-a lovit apoi pe Dumitru Cardoso, titular în premieră la UTA, iar schimbarea a fost iminentă. Roger i-a luat locul italianului, dar jocul său a rămas, per total, sub așteptări. Ex-utisul Stahl l-a încălzit pe Iacob cu un șut din marginea careului, iar în careul lui Moldovan, Dima a reluat pe lângă după un corner al lui Ubbink, iar Batha a prins un volé pe direcția portarului rapidist, la assistul lui Shlyakov. Ultima parte a reprizei întâi a părut că înclină balanța în favoarea arădenilor. Sefer (37) a trimis în numeroasa peluză arădeană (n.r., aproximativ 250 de suporteri care au făcut deplasarea în capitală), apoi centralul bucureștean Radu Petrescu a acordat penalty și eliminare la Junior Morais (39), dar hențul brazilianului a fost comis după linia porții! Ubbink a dezghețat tabela din a doua încercare (0-1, 45), după câteva minute în care galeria Rapidului l-a determinat pe arbitru să oprească jocul și se părea că soarele va răsări la ceas de seară în curtea „Bătrânei Doamne”.

 

…ratări, penalty neacordat, lipsă de reacție în a doua

Că nu a fost așa se datorează numeroaselor ratări, în special ale lui Roger, care a driblat portarul în lateral și nu a mai avut forță să împingă mingea în poartă (60), Vukcevic (61) și Ubbink (73), neșansei lui Miculescu, puțin mai devreme (51) la o parabolă ghicită de Moldovan, arbitrului care le-a refuzat utiștilor al doilea penalty clar ca lumina la duelul dintre Albu și Batha (50) și chiar lipsei de reacție a lui Balint la schimbările lui Iosif din minutul 64, când R. Ilie și Ioniță II au revigorat benzile liniei mediane a giuleștenilor, iar antrenorului nostru i-au trebuit 20 de minute până când a mutat cu Ongaro la Batha.

Până la egalarea marocanului Younes Marzouk (1-1, 76), cap imparabil la centrarea lui Kait, tot Marzouk (71) și Kait (72) au avut ocazii prin care puteau restabili echilibrul pe tabelă. A fost o perioadă cu minutul și ocazia, cu un joc alert, pe care UTA nu a știut să îl tranșeze, deși a dominat atât ca posesie, cât și teritorial, fiind mai mult în jumătatea adversarului. Marzouk i-a oferit o lecție lui Laukzemis despre cum se atacă mingea la o centrare, discursul lui Daniel Pancu într-un studio de televiziune despre achiziția din atacul arădenilor fiind de pus în ramă: „ca să fii lituanian și să joci în campionatul României în fața unui român, trebuie să fii Maradona al Lituaniei!”

Sintetizând declarația antrenorului Laszlo Balint după această dispută, reținem că: „suporterii Rapidului au contribuit decisiv la stabilirea rezultatului final. Trebuie să fim perseverenți în continuare. Nu știu dacă a fost vreun meci în acest sezon în care am avut șansă”.

Bogdan Cioara

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.