Pistolarii CSM-ului arădean, în aşteptarea sezonului de glonţ

Pistolarii CSM-ului arădean, în aşteptarea sezonului de glonţ

Secţia de tir a CS Municipal Arad îşi continuă pregătirea conform protocoalelor în vigoare, fără însă a putea pune accent pe antrenamentele specifice. Pistolarii pregătiţi de Gheorghe Pop, Monica Toth şi Mircea Budurişan duc dorul competiţiilor, pe care ar putea să le înceapă peste o lună, dacă autorităţile vor da undă verde şi altor sporturi: „Ne antrenăm mai mult fizic, conform normelor şi măsurilor impuse de autorităţi. Nu am apucat încă să ne pregătim pentru sezonul de glonţ, care ar trebui să înceapă în august. Fără antrenamente specifice şi concursuri de pregătire ne va fi greu să revenim în competiţie. Bine că măcar am apucat să tragem la începutul anului aer comprimat, la Europene şi în primele întreceri din 2020.

Trebuia să avem deja două etape de glonţ, dar care în condiţiile date s-au anulat. La începutul lunii viitoare ar trebui să avem Campionat Naţional de juniori 2 şi Cupa României, iar undeva la sfârşit de august şi început de septembrie Campionate Naţionale de juniori, tineret şi seniori. La cum arată acum calendarul, la Arad este programată o etapă de aer comprimat, în octombrie, dar care contează deja pentru sezonul viitor”, ne-a declarat Gheorghe Pop, antrenor al secţiei de tir sportiv la CSM Arad.

Haristiade şi Joldea, testaţi de COVID-19

Nici pe plan internaţional lucrurile nu stau prea bine – în calendarul intermediar din acest an figurând doar competiţii de talere – în vreme ce „tricolorii” CSM-ului arădean, Daria Haristiade (foto), componentă a CNOPT (Centrul Naţional Olimpic pentru Tineret) şi Luca Joldea, component al CNOPJ (Centrul Naţional Olimpic pentru Juniori) au drum la Bucureşti pentru „viza medicală de la INMS, ei testându-se şi de coronavirus”, după cum spune Gheorghe Pop.

Haristiade şi Joldea au concurat în luna februarie a acestui an la Europenele de tir din Polonia, în cadrul categoriei juniori, ambii bifând cifre promiţătoare pentru viitor. Cei doi pistolari arădeni sunt speranţe olimpice pentru ediţia din 2024, dar pentru a ajunge la acel nivel mai au multă treabă.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *