Pe loc onorabil la primul sezon de Liga 1, “leoaicele” visează la titlu şi Champions League!

Pe loc onorabil la primul sezon de Liga 1, “leoaicele” visează la titlu şi Champions League!

Prin hotărârea Comitetului de Urgență FRF, campionatul Ligii 1 de fotbal feminin nu va mai fi reluat pentru partidele rămase de disputat în sezonul 2019-2020. Comitetul de Urgenţă  validase înghețarea tuturor competițiilor feminine în desfășurare, exceptând partea superioară a clasamentului Ligii 1. Ulterior acestei decizii, a avut loc o nouă videoconferință la care au participat reprezentanții echipelor de pe primele șase locuri în competiție: ”U” Olimpia Cluj, Universitatea Galați, Fortuna Becicherecu Mic, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, Piroș Security Arad și Heniu Prundu Bârgăului. Aceste cluburi și-au exprimat acordul în unanimitate pentru nereluarea Ligii 1 și, astfel, Comitetul de Urgență FRF a decis în consecință.

Având în vedere că un singur club a depus documentația aferentă obținerii licenței de participare în competițiile europene intercluburi de fotbal feminin, Universitatea Olimpia Cluj va participa în competiția UEFA Women’s Champions League 2020/21, în situația în care va obține licența de participare în competiția anterior menționată. Așadar, în urma „înghețării” Ligii I la fotbal feminin, nou promovata Piroş Security, aflată la prima participare pe prima scenă, încheie sezonul actual pe onorabila poziţie a cincea.

“Leoaicele” arădene sperau într-o clasare mai bună şi într-o figură la fel de frumoasă în Cupa României, unde erau deja calificate în sferturi, dar ambiţiile sun păstrate pentru sezonul viitor, când Piroş vrea să atace titlul şi participarea în Champions League! Olimpia Cluj a fost reconfirmată campioană a României, iar din elită nu a mai retrogradat nicio echipă. Din eșalonul secund au promovat Carmen București și Banat Girls.

 

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *