UTA va putea face până la cinci înlocuiri, în meciurile din play-off-ul pentru promovare

UTA va putea face până la cinci înlocuiri, în meciurile din play-off-ul pentru promovare

Federația Română de Fotbal, prin Comitetul de Urgență reunit joi, 22 mai, a luat mai multe decizii în vederea reluării competițiilor Liga 1 și Liga 2, afectate de suspendarea survenită din cauza pandemiei de COVID-19. Echipele vor putea face câte cinci înlocuiri pe durata un meci, nu trei, cum era până acum. Aceste schimbări pot fi efectuate în timpul jocului doar în trei momente de întrerupere.

Doar la prima ligă, cluburile vor putea trece pe foaia de joc cu doi jucători în plus, adică vor avea cu două rezerve mai mult în timpul unei partide. Și, totodată, s-a decis că se pot face schimbări în listele A și B cu jucători, în cazul în care cluburile și fotbaliștii ale cărora contracte expiră nu ajung la un acord pentru prelungire.

Aşadar, UTA va putea face până la cinci schimbări în meciurile din play-off-ul Ligii a II-a, arădenii având un lot echilibrat pe posturi şi o bancă de rezerve destul de valoroasă. Avantaje ce i-ar permite să facă numărul maxim permis de înlocuiri. Mai jos aveţi comunicatul celor de la FRF, cu modificările aplicabile pentru perioada 18 mai – 1 septembrie:

Având în vedere modificarea temporară a Legilor Jocului aprobată de IFAB la propunerea FIFA, Comitetul de Urgență al FRF a decis ca până la finalul sezonului 2019/2020, echipele participante în competițiile Liga 1 și Liga 2 să poată efectua un număr de 5 înlocuiri pe toată durata desfășurării jocului. Pentru a nu fi afectată cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei.

Regula celor 5 schimbări permise pe durata unui joc a fost testată în cadrul calificărilor pentru viitoarea ediție a Campionatului European U21, care au debutat în toamna anului trecut.

De asemenea, s-a aprobat solicitarea de modificare a ROAF formulată de FC CFR 1907 CLUJ și U Craiova 1948 CS, astfel: «Pentru sezonul competițional 2019/2020 cluburile de fotbal participante la campionatul național Liga 1 pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, dintre care 9 jucători de rezervă, cu obligația de a înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 8 jucători formați la nivel național».

Propunerea LPF cu privire la înlocuirea în cuprinsul listelor A și B a jucătorilor ale căror contracte expiră la finalul sezonului 2019/2020 și nu se ajunge la un acord pentru prelungirea acestora a fost aprobată astfel: «Jucătorii care nu prelungesc raporturile contractuale cu cluburile în vederea finalizării sezonului 2019/2020 vor putea fi înlocuiți cu alți jucători în listele A și B, oricând. Excepția se referă doar la jucătorii cărora urmează să le expire contractul la finalul sezonului 2019/2020 astfel cum a fost stabilit la începerea campionatului”.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *