Motociclismul, ciclismul şi fotbalul, sporturile arădene cele mai grăbite!

Motociclismul, ciclismul şi fotbalul, sporturile arădene cele mai grăbite!

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat,pentru AGERPRES, că nu va exista o singură disciplină sportivă la care se vor relua competiţiile în primă fază, ci mai multe, primind solicitări până acum de la fotbal, ciclism, automobilism şi motociclism.

„Vor fi mai multe sporturi care îşi vor relua competiţii imediat ce vom avea gata un cadru general, aşa cum s-a întâmplat şi cu cadrul de pregătire a sportivilor. La 1 iunie spun eu că vom putea să avem acest cadru general, astfel încât să aibă la dispoziţie două săptămâni să se pregătească pentru începere. Pot spune că fotbalul îşi doreşte, ciclismul, automobilismul am auzit de câteva competiţii pe care doresc să le organizeze, motociclismul, deci e vorba despre mai multe sporturi care au date concrete pentru competiţii. Noi lucrăm la un cadru, pe care s-ar putea să-l adaptăm fiecărui sport, dar el va fi un cadru general, cine se încadrează poate începe competiţiile. Cum am făcut şi cu pregătirea. Eu cred că odată ce vom crea cadrul legal, mai multe sporturi vor îndeplini criteriile pentru reluarea competiţiilor”, a declarat Ionuţ Stroe.

El a precizat însă că reînceperea competiţiilor sportive depinde de evoluţia pandemiei: „Totul depinde însă de evoluţia pandemiei, deci scenariul de începere a competiţiilor va urma celui de pregătire, e absolut normal să se întâmple lucrul ăsta, e firesc. Cred că putem avea acest cadru astfel încât, în două săptămâni, dacă totul merge bine să fie pus în aplicare”. Toate competiţiile sportive din România au fost întrerupte după ce au apărut primele cazuri de infectare cu COVID-19 şi instaurarea stării de urgenţă. De la 15 mai, primii sportivi care au reînceput antrenamentele în sistem centralizat sunt cei din loturile olimpice, calificaţi sau în curs de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

UTA şi fruntaşele Ligii 4 Arad mai au treabă

Strict la nivel de judeţul Arad, la fotbal vor mai relua competiţia UTA, lider în Liga a II-a şi favorită la accederea în elită, dar şi echipa roş-albilor de U19, în Liga Elitelor, plus eventual fruntaşele din Liga a IV-a, AJF având două variante de lucru, play-off între primele patru sau şase clasate, sau baraj sec între primele două. Totuşi, trebuie menţionat că fotbalul va reveni cel mai repede cu Liga 1, planificată să se reia în 12 iunie, play-off-ul din Liga a II-a urmând să debuteze abia la început de iulie. În schimb, prim divizionara feminină AC Piroş Security sau divizionarele terţe arădene şi-au terminat treaba în actuala stagiune.

Altre sporturi, aproape de start

Apoi, Aradul este activ şi în sporturile cu motor, atât cu piloţi angrenaţi în competiţii, în special la viteză – cu multiplul campion naţional Robert Mureşan printre protagonişti şi supermoto, cât şi la nivel de organizare. Sezonul va fi deschis, conform celui mai actualizat calendar al Federaţiei Române de Motociclism – conduse de tatăl lui Robi, Cristian Mureşan – de o etapă de drag racing organizată în oraşul nostru, în 13-14 iunie. ACS Voinţa asigură continuitate ciclismului, astfel că luna iunie ar putea aduce primele competiţii sportive cu arădeni la start şi cu întreceri naţionale de profil, organizate în municipiu sau judeţ.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.