Kevin Trabalka redevine “şoimul” Lipovei, după doar un an în Bănie

Kevin Trabalka redevine “şoimul” Lipovei, după doar un an în Bănie

Odată arhivată stagiunea trecută din Liga a III-a, Şoimii Lipova îşi calculează deja paşii pentru sezonul ce urmează. Trupa pregătită de Flavius Sabău încearcă să îşi omogenizeze lotul şi de aceea nu se anunţă multe schimbări în vară. Mădălin Popa, Nagy şi Haţegan, jucători aflaţi la final de contract, şi-au dat acordul pentru a continua în tricoul “şoimilor”, iar Trabalka revine la Lipova, după un an la FCU Craiova. Atacantul lipovan a pus umărul la promovarea oltenilor lui Mititelu în Liga a II-a, dar accidentarea gravă la genunchiul stâng, soldată cu operaţia la ligamentele încrucişate, l-a scos din circuit. “Trabalka a avut un an cu Craiova, cei de acolo nu au solicitat prelungirea şi astfel redevine jucătorul nostru. Din păcate s-a accidentat a doua oară la acelaşi genunchi, urmează pentru el o perioadă lungă de recuperare, din ianuarie ar trebui să reintre în program cu echipa, iar probabil din martie anul viitor, va putea juca. Posibil să ne bazăm pe el din returul sezonului viitor. Dar asta nu înseamnă că nu va fi alături de noi din toamnă, va face parte din grup. Mai urmărim alţi 3-4 juniori din 2001-2002 şi în funcţie de ceea ce aducem, poate renunţăm la unul sau doi jucători”, ne-a declarat preşedintele Radu Pop.

Reluarea pregătirilor, după 6 iulie

La dispoziția antrenorilor va reveni și Gherasim, după un an de zile de la operația de ruptură de ligamente. Datorită protocolului medical impus încă de autorităţi, pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus, Şoimii Lipova nu şi-a reluat încă pregătirile, deşi pe perioada pandemiei echipa a fost activată continuu de staff, prin şedinţe video. “Nu putem îndeplini condiţiile cerute de autorităţi, dar eu sper ca după 6 iulie să putem începe antrenamentele. Oricum, băieţii nu au stat în perioada asta, toată lumea a fost conectată la şedinţele pe zoom coordonate de antrenor”, mai spune Radu Pop. Vicecampioana seriei a IV-a din eşalonul fotbalistic terţ speră să se întoarcă în acest an acasă, pe noul şi modernul stadion de 1.500 de locuri construit în Lipova. Iarba a răsărit deja pe teren şi aşteaptă să poată fi călcată de “şoimi”, dar vremea se opune parcă revenirii echipei la Lipova:

Vremea le strică planurile cu gazonul

„Chiar dacă pandemia ne-a întârziat, am reușit să însămânțăm terenul. Doar că parcă suntem blestemaţi, avem un ghinion fantastic. După acest virus, acum ne încurcă vremea şi ploile din perioada asta, pentru că deja iarba este mare, trebuia deja tunsă, nu am putut nici supraînsămânţa şi trata gazonul. Putem însă recupera în lunile de vară şi chiar dacă nu vom putea debuta acasă din august, cel târziu în octombrie vreau să putem juca pe noul stadion. Mai avem de făcut lucruri mărunte, ce în mod normal nu necesită timp, cum ar fi montarea scaunelor, a băncilor de rezerve, instalarea tabelei și a liftului pentru persoanele cu dizabilități. Mobilierul este şi el gata în proporţie de 85 la sută şi va fi instalat în vestiare”, spune Radu Pop, președintele secției de fotbal de la Şoimii.

Lipovanii vor avea și un teren de antrenament, în afara orașulu: „Vrem să amenajăm şi un teren de antrenament în zona Băilor Lipova, util atât pentru echipele de juniori,cât și pentru cele de seniori. Şi acolo suntem pregătiţi să începem lucrările, odată cu oprirea ploilor”, conchide preşedintele secţiei de fotbal.

 

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *