Mihai Mihuţ tinde să devină lider mondial în lupte

Mihai Mihuţ tinde să devină lider mondial în lupte

Mihai Mihuţ, dublu campion european în acest an la lupte greco-romane, e numărul 2 în clasamentul mondial al categoriei 63 de kilograme. Sportivul de la CS Astra Arad, antrenor Spiridon Stanciu, are planuri mari şi în a doua parte din 2018, el pregătindu-se să devină noul lider mondial!

Pentru aceasta, Mihuț trebuie să câștige medalii strălucitoare la cele două campionate mondiale, de seniori (Budapesta, 20-28 octombrie), respectiv Under 23 – tineret (București, 11-18 noiembrie).

Pe primul loc, la o mică diferență de puncte, se află Urmatbek Amatov (Kyrgyzstan). Acesta nu va putea participa, însă, la „mondialele” de tineret, având 29 de ani.

Starea de spirit a sportivului ce reprezintă Aradul nu e însă deloc bună, el nefiind recompensat, până acum, conform normelor financiare privind reglementarea activităților sportive, de comunitatea locală şi club. Bugetul de la CS Astra se bazează doar pe sponsorizări și proiecte locale.

Altfel, Campionatul Național de seniori pe echipe ar trebui să se desfășoare la Arad, în cadrul Festivalului luptelor arădene (28-30 septembrie), prilejuit de manifestațiile legate de Centenarul Marii Uniri și un deceniu de la înființarea CS Astra Arad.

Doar că, după ce ani la rând au obținut patru titluri naționale, iar acum sunt virtual campioni naționali, după prima etapă, luptătorii de la CS Astra condiționează participarea cu plata unei indemnizații. Anul acesta, sportivii nu au beneficiat de indemnizație de efort sau de orice altă retribuție bănească.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *