Halterofilii arădeni şi-au adjudecat 12 medalii la C.N. de juniori

Halterofilii arădeni şi-au adjudecat 12 medalii la C.N. de juniori

Halterofilii Clubului Sportiv Municipal Arad au avut o comportare meritorie în finala Campionatului Naţional de juniori, desfăşurată la Bistriţa.

Sportivii pregătiţi de Adi Jigău şi Pavel Sebeşan este unul de excepţie, 12 medalii, dintre care şase de aur, trei de argint şi trei de bronz.

Cei mai “în vână” sportive ai delegaţiei arădene au fost Florin Vizitiu, triplu campion naţional la categoria 56 de kilograme (smuls 98, aruncat 117 şi total 215) şi Adrian Lingurar, care la doar 14 ani este triplu medaliat cu aur la categoria +105 kilograme (smuls 100, aruncat 122 şi total 222).

Au urcat deasemenea pe podium Teodor Bilegan, triplu medaliat cu argint la 85 de kilograme (smuls 127, aruncat 155, total 282) şi Sebastian Călugăreanu, triplu medaliat cu bronz la categoria 69 de kilograme (smuls 110, aruncat 131 şi total 241).

Un alt halterofil al CSM-ului, Paul Pantea, pregătit de Adrian Crişan, a fost aproape de medalii, obţinând două locuri patru (aruncat 145 şi total 260) şi un loc cinci (smuls 115) la categoria 105 kilograme.

„Nu pot spune altceva decât că sunt mulţumit de ceea ce au realizat băieţii. Ne-am propus şase medalii, am depăşit obiectivul. Asta în condiţiile în care Teodor Bilegan a revenit după o accidentare de două luni şi nu am vrut să îl forţez prea mult, pentru a fi în formă maximă la Europenele de juniori din Israel, de la sfârşitul lunii noiembrie. Acolo unde are şanse mari să ajungă şi Florin Vizitiu. Sunt rezultate încurajatoare, aşa că aşteptăm un «răspuns» de la primărie. Asta însemnând finalizarea sălii de care avem atâta nevoie, pentru a avea condiţii mai bune de pregătire…“ a declarat antrenorul Adrian Jigău.

Pentru halterofilii de la CSM Arad urmează o nouă competiţie de anvergură în această lună, finala Campionatului Naţional de tineret, programată la Oneşti, în perioada 16-20 octombrie.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *