Emoţii mari cu Agronomia! Condusă pe tabelă trei sferturi, FCC UAV a făcut diferenţa abia pe final

Emoţii mari cu Agronomia! Condusă pe tabelă trei sferturi, FCC UAV a făcut diferenţa abia pe final

Baschetbalistele de la FCC UAV Arad au rămas neînvinse în Liga Naţională şi după etapa a opta, dar “galben-albastrele” au avut mari emoţii în faţa bucureştencelor de la Agronomia! Deşi nimeni şi nimic nu anunţa echilibrul de forţe de astăzi – mai ales că Aradul trecea destul de clar etapa trecută de liderul CSM Satu Mare, iar Agronomia era abia pe 11 în clasament – meciul a fost deosebit de disputat şi echilibrat. Iată că Jose Araujo îşi făcea griji pe bună dreptate după victoria din derby, încercând să îşi ţină montate jucătoarele şi pentru etapele ce urmează. Se pare însă că mesajul antrenorului portughez nu a fost perceput prea bine de arădence, care au prestat astăzi un joc slab la Bucureşti. Puţin a lipsit, dacă Keys şi ale sale colege nu se trezeau în ultimul sfert, să asistăm la o mare surpriză, atâta timp cât gazdele au condus pe tabelă cu 17-11 după zece minute, apoi cu 27-23 la pauza mare şi cu 38-37 la finalul sfertului trei. Practic, echipa arădeană nu s-a regăsit timp de 30 de minute, prinzând o zi execrabilă la finalizare, unde s-a ratat exasperant, dovadă procentajul la final de doar 11% la trei puncte, cu doar două reuşite din 18 aruncări! Diferenţa s-a făcut însă la recuperări, unde FCC UAV şi-a dominat categoric adversara, raport de 67-31, deci mai mult decât dublu în favoarea Aradului! Ex-arădeanca Anca Şipoş a prins o zi de graţie şi cu 22 de puncte a fost coşghetera Agronomiei dar şi a meciului. Practic, gazdele au fost conduse doar în debut, când tabela a indicat 3-4 şi 5-7 şi tot în două momente în sfertul trei, 33-35 în minutul 26 şi 36-37 în minutul 29, în rest Agronomia fiind mereu la conducere, ce-i drept minimă, pe parcursul celor trei sferturi!

Zi de uitat la finalizare, recuperările au făcut diferenţa: trioul Keys – Vitulova – Ghiţă, la datorie!

Cea mai mare diferenţă în favoarea bucureştencelor s-a consemnat la finalul primelor zece minute, scor 17-11. FCC UAV a salvat meciul abia în ultimul sfert, cu toate că până la jumătatea lui încă aveam echilibru, scor 42-42 egal în minutul 34. De aici însă, arădencele au preluat clar iniţiativa şi nu au mai cedat-o până la ultimul fluier, reuşind nouă puncte la rând fără să primească nici unul, pentru un 42-51 în minutul 38. Lui Şipoş nu i-au mai intrat aruncările de trei puncte, ea având trei astfel de tentative pe finalul meciului şi Agronomia avea să cedeze clar în ultimele minute, Vitulova, Ghiţă şi Keys recuperând la foc continuu şi marcând puncte preţioase pentru o victorie foarte muncită şi neaşteptat de greu obţinută, scor final 46-55 (17-11, 10-12, 11-14, 8-18). Cele trei jucătoare de forţă ale Aradului au terminat în “double-double”: Keys, 18 puncte (1×3) şi 16 recuperări, Vitulova, 18 puncte (1×3) şi 11 recuperări şi Ghiţă, 13 puncte şi 12 recuperări. O zi de uitat au prins căpitanul Hadzovic, cu doar un punct în cont, dar şi Akathiotou, 2 puncte şi Manea, nici un punct, practic cele trei fiind răspunzătoare de jocul de creaţie şi de aruncările de la distanţă şi semi-distanţă. Poate că şi-a spus cuvântul şi oboseala în tabăra arădeană, Araujo contând aproape exclusiv pe şase jucătoare, Keys şi Ghiţă fiind integraliste, iar Vitulova jucând 37 de minute.

E tot mai greu în 6-7 jucătoare: ex-arădeanca Şipoş s-a dat în spectacol pentru bucureştence

Ildi Nagy a bifat doar trei minute şi a înscris trei puncte, iar Mercea, Rotariu, Vaţi şi Ciorban nu au fost utilizate. Iar asta după ce derby-ul cu CSM Satu Mare s-a jucat în acelaşi scenariu, cu Aradul contând pe doar şapte jucătoare. Încă o dovadă că banca e slabă şi tânără, iar lotul ar trebui completat în iarnă cu încă 1-2 jucătoare, asta dacă FCC UAV vrea să fie o contracandidată serioasă la trofee pentru Sepsi Sf.Gheorghe şi CSM Satu Mare, favorite la titlu şi în acest sezon. Pentru Agronomia au punctat: Şipoş 22 (3×3), Plavitu 8 (2×3), Kovacs 7 (1×3), Panait 5, Bobar 2 şi Chiţanu 2. Au mai jucat Cristea, Militaru şi Stănescu. Important e că Aradul are doar victorii pe linie, şapte la număr şi face 14 puncte, trecând lider intermediar până mâine, când CSM Satu Mare joacă la Phoenix Constanţa. Pentru „galben-albastre” urmează duminică, tot la Bucureşti, participarea la Cupa României 3×3, după care va urma meciul de acasă cu Phoenix CSU Simona Halep.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.