Lipova câştigă în prelungiri ultimul derby arădean al anului şi play-off-ul se vede tot mai bine!

Lipova câştigă în prelungiri ultimul derby arădean al anului şi play-off-ul se vede tot mai bine!

Ultimul duel arădean al anului din seria a opta a eşalonului terţ fotbalistic avea să se termine dramatic şi fericit pentru Şoimii Lipova. Pe locul trei în clasament şi cu pas fals făcut etapa trecută, în fieful nou promovatei timişene din Bişnov, formaţia pregătită de Flavius Sabău avea mare nevoie de victorie în meciul cu o altă nou promovată, Frontiera Curtici, pentru a-şi păstra poziţia pe podium şi a păstra un avans important faţă de urmăritoarele Dumbrăviţa şi conjudeţenele Pecica şi Cermei, toate trei având şi ele speranţe la play-off (locurile 1-4). Trupa lui Radu Anca i-a pus piedică Lipovei şi în tur, când a egalat la 2 în prelungiri, doar că acum rolurile aveau să se inverseze. Puţin a lipsit ca Frontiera să încurce echipa lui Sabău şi în confruntarea de astăzi, de pe arena Banatul din Sînicolau Mic. “Grănicerii” au opus rezistenţă mare, oferind o replică dârză gazdelor. Brad a deschis scorul în minutul 11, cu un şut la colţul scurt din 14 metri, lateral dreapta, dar ex-utistul Burlă a egalat spectaculos în minutul 34, cu un voleu pe spate, la vinclu, după un corner. În partea a doua s-a păstrat echilibrul, cu faze periculoase la ambele porţi, dar cu cea mai mare ocazie în dreptul lui Burlă, care a nimerit bara în minutul 80, cu o reluare cu capul din nouă metri! Ciubăncan a ratat şi el de puţin ţinta în minutul 83, tot cu o lovitură de cap, anunţând parcă finalul incendiar, din prelungiri.

Sahli şi Bozian aduc o victorie mare: „grănicerii” au dat o replică dârză

Când poate puţini se mai aşteptau, în minutul 91, Sahli a marcat pentru 2-1 cu un şut excepţional de la 35 de metri, direct în vinclu! Frontiera a acuzat şocul şi practic la ultima fază, pe contraatac, Bozian a stabilit scorul final, 3-1, marcând dintr-un metri, cu poarta goală, părăsită de bravul Mucha. Victorie chinuită dar preţioasă a Lipovei, care face 23 de puncte şi play-off-ul se vede tot mai bine! În schimb, Curticiul pleacă acasă fără nici un punct, deşi merita poate mai mult. Trupa lui Anca rămâne penultima în clasament, cu doar 8 puncte. Tot astăzi, în etaăa a 14-a din C8, Ghiroda şi Dumbrăviţa au remizat, scor 1-1, în derby-ul timişenelor, gazdele păstrându-şi primul loc în serie, cu 29 de puncte, iar oaspeţii poziţia a patra, cu 19 puncte. Mâine, de la ora 14, se joacă Crişul Chişineu Criş – Pobeda Star Bişnov, cu echipa lui “Ştili” Abrudean având şansa, în cazul unei victorii, de a egala în frunte Ghiroda, cu 29 de puncte şi Gloria Cermei – Avântul Periam, cu “sămădăii” fiind obligaţi să câştige în faţa ultimei clasate dacă vor să mai spere la play-off. Săptămâna viitoare se mai joacă o etapă în C8, cu Şoimii Lipova deplasându-se la Periam, după care se intră în vacanţa de iarnă.

Formaţii:

Lipova: Iliescu – Bodri, Nicolescu, A.Popa, Suslak (77 Aldan) – Brad (71 Bozian), Gavrilă, Sahli, Gherasim (71 Gherasim) – Filimon, Trabalka (71 Ban). Antrenor: Flavius Sabău.

Curtici: Mucha – Calvin, Gligor, Puta – Huțanu, N.Varga, Burlă, Vereș (82 Coşa) – Moldovan (82 Ciupuligă), Prică (74 Brînduşe), Andrieș (56 Lolea). Antrenor: Radu Anca.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.