Burleanu o atacă sub centură pe UTA, dar „dacă vom pierde la TAS, aplicăm decizia!”

Burleanu o atacă sub centură pe UTA, dar „dacă vom pierde la TAS, aplicăm decizia!”

UTA atacă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv decizia Federaţiei Române de Fotbal de continuare a Ligii a II-a doar în partea superioară a clasamentului, prin organizarea unui play-off între primele şase echipe, cu înjumătăţirea punctelor. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi-a reconfirmat, aseară, la Telekom Sport, poziţia legată de acest subiect şi anume că soluţia cea mai bună pentru încheierea Ligii a II-a este cea adoptată. Mai mult, şeful fotbalului românesc îi atacă sub centură pe arădeni, opinând că singurul scenariu ce i-ar fi convenit UTA-ei ar fi fost promovarea directă, fără să mai joace. Asta deşi Laszlo Balint şi conducerea UTA-ei au susţinut în primul rând disputarea celor 14 etape rămase de disputat din campionat, conform programării iniţiale.

Ne-am dorit să avem o decizie cât mai devreme, astfel încât orice club să aibă timp suficient să atace decizia la TAS. Chiar îi încurajez pe cei care se consideră nedreptăţiţi să o facă. Dacă vom pierde procesul, vom aplica decizia, oricare ar fi aceasta. Deşi sunt sigur, şi nu vreau să îi supăr nici pe cei de la UTA Arad, nici pe cei de la Turris, apropo, cei de la Turris au agreat acest sistem, singura problemă e cu cei de la UTA Arad, nu vreau să supăr pe nimeni, dar e cel mai bun scenariu pentru cel mai mare număr de cluburi într-o situaţie de criză.

„Trebuie să acceptăm că e o decizie de criză”

Trebuie să acceptăm că e o decizie de criză. Nu puteam să forţăm cluburile care nu mai puteau, nu mai aveau capacitatea să antreneze şi să joace, chiar dacă şi-ar fi dorit acest lucru. În orice scenariu ne-am imaginat, cineva avea o nemulţumire. Se vorbeşte doar de acest principiu, de ce s-a înjumătăţit numărul de puncte. În primul rând, a scăzut numărul de puncte rămase în joc. De la 42 de puncte la 15. Credeţi că numărul de puncte trebuie să rămână acelaşi? Eu cred că nu„, a explicat Răzvan Burleanu.

Singurul scenariu care ar fi putut să convină celor de la UTA ar fi fost o promovare directă, fără a mai disputa niciun meci. Acest scenariu este singurul care produce cel mai mic nivel de nedreptate pentru cel mai mare număr de cluburi„, a conchis Răzvan Burleanu. Şeful fotbalului românesc nu a adus, însă, deloc în discuţie subiectul măsurilor diferite luate de FRF, de continuare a competiţiei la vârful Ligilor a II-a şi a III-a, deşi ambele competiţii sunt organizate de forul condus de el şi ambele se supun regulamentelor în vigoare.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *