Raul Rusu, după recordul naţional: „Pot să arunc mai bine!”

Raul Rusu, după recordul naţional: „Pot să arunc mai bine!”

Aflat abia în primul an de tineret, atletul de la CSM Arad a scris istorie în prima zi a Campionatelor Naţionale de aruncări lungi de la Arad, întrecere aflată în plină desfăşurare pe stadionul Gloria. Aruncarea sa de top în proba de suliţă, 75,89 metri, reprezintă record naţional de tineret, vechi de peste 25 de ani! „Se putea chiar mai bine, ştiam că pot să arunc peste 75 de metri. Am avut parte de o pregătire serioasă în Turcia, iar asta m-a ajutat foarte mult, de acum sper la mai bine. Vremea a fost destul de nefavorabilă, dar în final mi-am făcut treaba”, ne-a declarat Raul Rusu. La prima apariţie acasă, în faţa familiei şi prietenilor, atletul arădean a dat lovitura, performanţă cu atât mai notabilă cu cât este prima competiţie oficială de atletism găzduită de stadionul Gloria:

Concursul carierei

Se poate spune că este concursul carierei de până acum, mă bucur că am reuşit această performanţă chiar acasă, la Arad. Le mulţumesc antrenorilor, conducerii Federaţiei, care mă sprijină şi îmi dă încredere permanent, prietenilor mei şi în special familiei mele. Tuturor le dedic acest rezultat, pe care mi l-am dorit de multă vreme”, ne-a mai spus Raul Rusu. Atletul arădean se pregăteşte acum de Cupa Europei de aruncări lungi, întrecere programată în 15 martie, la Leiria, în Portugalia:

Spre 80 de metri…

Pot spune că am rezerve de 4-5 metri, aşa cum declara şi antrenorul meu. Mă aştept să arunc chiar mai mult la Cupa Europei, undeva în jur de 76 de metri. Sigur că îmi doresc o medalie acolo, o pot obţine. Obiectivele pe termen lung sunt medalii la Europene şi Mondiale, dar şi calificarea la Jocurile Olimpice”, mai spune Raul Rusu.  La finalul probei de concurs, bucurie mare s-a citit şi pe faţa antrenorului său de la CSM Arad, profesorul Constantin Miclea, care a pariat pe Raul încă de la vârsta junioratului:

„Este pe drumul cel bun”

Raul a aruncat foarte bine şi anul trecut, să ne amintim de acel 73,66 metri. Acest record naţional este o confirmare a progesului său şi a faptului că este pe drumul cel bun. Pregătirea de la lot a fost gândită în aşa fel încât să atingă foma de vârf aici, la Naţionale. Ştiam că poate să arunce atât, chiar am mizat pe 75-76 de metri. Dar eu îl văd să arunce chiar 80 de metri, când spun asta mă gândesc că are şi o concurenţă  benefică în ţară, cu încă 2-3 băieţi care aruncă foarte bine, peste 70 de metri”, ne-a declarat Constantin Miclea. Antrenorul performerului arădean apreciază pregătirea de la lot şi îi prevede lui Raul Rusu un viitor frumos:

Visează la Rio!

Este în urcare şi poate fi şi mai în formă la Cupa Europei de la Leiria, unde trebuie să ne apropiem de 80 de metri. Cu 74 de metri s-a luat medalie anul trecut, deci suntem îndreptăţiţi să sperăm la podiumul european. Pentru el din toamnă a început adevărata performanţă, cu pregătire centralizată la lot, cantonament, refacere şi două antrenamente pe zi. Rezultatul de la Arad ne dă o perspectivă frumoasă, de a privi încrezători pe viitor, chiar spre Jocurile Olimpice”, a încheiat Miclea.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *