51 de ani de la „minunea” UTA – Feyenoord

51  de ani de la „minunea” UTA – Feyenoord

În fiecare an, la 30 septembrie, Aradul e în sărbătoare! Este data la care o echipă numită UTA, venită din spatele cortinei de fier, se lua la trântă și chiar elimina „balaurul” Feyenoord Rotterdam, campioana lumii în acel moment la nivel de cluburi, fiind laureată atât a Cupei Campionilor Europeni, cât și a Cupei Intercontinentale.

După 1-1 la Rotterdam, prin golurile marcate de Jansen ’25 respectiv Florian Dumitrescu ’16, a urmat egalul alb, 0-0 de la Arad, care a confințit „a opta minune a lumii”, după cum mărturisea însuși Ernst Happel, antrenorul austriac al campioanei Olandei, la sosirea în România.

Pentru aducere aminte, vă prezentăm formațiile care, exact acum 51 de ani, au scris o pagină din istoria fotbalului în fața a 22.000 de spectatori, pe stadionul UTA.

UTA: Gornea – Birău, Lereter, Pojoni, Brosovszky – Domide, Petescu, Calinin (Sima) – Axente, O. Dembrovschi, Fl. Dumitrescu. Antrenori: Nicolae „Coco” Dumitrescu și Ioan Reinhardt.

Feyenoord: Treytel – Romeijn (Boskamp), Israel, Laserooms, Van Duivenbode (Van Daele) – Hasil, Jansen – Wery, Kindvall, Van Hanegem, Moulijn. Antrenor: Ernst Happel.

Arbitru: Ferdinand Biwersi (Republica Federală Germania).

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *