Reacția după primul gol primit: praf și pulbere! UTA – Chindia Târgoviște 0-2 (0-0)

Reacția după primul gol primit: praf și pulbere! UTA – Chindia Târgoviște 0-2 (0-0)
0 comments, 02/11/2021, by , in Fotbal, Liga 1, Ultimele stiri

A venit acest duș rece pentru UTA, când toată suflarea roș-albă își făcea calcule dacă o victorie sau chiar un rezultat de egalitate ar fi propulsat-o pe „Bătrâna Doamnă” pe locul patru al clasamentului. A fost un joc pe care arădenii l-au controlat până la primirea golului de 0-1. După aceea, jocul a fost unul fără orizont, cu mingi aruncate în careu de pe benzi, la nimereală.

Pare greu de conceput cum o echipă întreagă este incapabilă să reacționeze în fața unui adversar modest, însă nici schimbările efectuate de Balint nu au avut darul de a modifica în bine construcția pe faza ofensivă. Wagner a fost introdus prea devreme la ceea ce poate fizic (’60), Antal prea târziu (’85), Erico a fost menținut în defensivă, la 0-1, (’85), în loc să fie aruncat în careul advers, când nu mai era nimic de pierdut, au fost mutări care s-au dovedit a fi neinspirate! Construcția reprezintă același minus care nu poate fi îmbunătățit, indiferent dacă se joacă sau nu cu spectatori în tribune. Jucătorii își asumă prea puțin combinațiile verticale sau șuturile din poziții favorabile. Iar când o fac, vezi cazurile lui Hora, Miculescu sau Batha, aceștia nu găsesc cadrul porții adverse din situații mai mult decât ideale.

Stilul inestetic imprimat echipei dă roade atunci când în față stau echipe preocupate de ofensivă, iar Roger&co. lovesc decisiv pe contraatac. Rare au fost cazurile în acest campionat când UTA a luat pe cont propriu frâiele partidelor și a câștigat. Poate cu Voluntari sau Chindia, în rest a fost chinuială, punctele fiind aduse printr-un autogol, un gol în ultimul minut, sau prin conservarea unui avantaj minim avut încă din startul jocului.

Se poate ca dezamăgirea în cazul unei înfrângeri să fie mare, dar atunci când iei gol dintr-un aut, cum a marcat Popadiuc (0-1, ’55), din mijlocul unui careu visător, cum poți să cataloghezi concentrarea jucătorilor? Ca să nu mai vorbim de ocaziile irosite de jucătorii enumerați mai sus. Golul izbutit de Neguț (0-2, ’91), scăpat pe contraatac, a întregit și mai mult tabloul unei echipe debusolate, care a părut, astăzi, în foarte multe momente, fără orizont, fără stăpân…

Bogdan Cioara

Tags:
UTA

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *