Un egal mare cât o victorie, după „dubla” de senzație a lui Miculescu! Dinamo București – UTA 2-2 (1-0)

Un egal mare cât o victorie, după „dubla” de senzație a lui Miculescu! Dinamo București – UTA 2-2 (1-0)
0 comments, 02/10/2021, by , in Fotbal, Liga 1, Ultimele stiri

Ce meciuri nerecomandate cardiacilor oferă UTA fanilor săi de o vreme încoace!

„Bătrâna Doamnă” a reușit să aducă un punct la Arad, din deplasarea de pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare a capitalei, în ultimul minut de prelungire al partidei, atunci când puțini se mai așteptau la acest deznodământ.

Deși a jucat timp de o repriză cu un om în minus, după ce „fluierașul” Marian Barbu a apreciat lovitură de cartonaș roșu intervenția lui Batha la Torje, eliminându-l pe jucătorul albanez, UTA s-a autodepășit în ceea ce privește efortul depus după pauză.

Partida a început cu o pătrundere a ex-ceferistului clujean Itu în careul advers, rezolvată de fundașii centrali ai vizitatorilor. Aceștia din urmă au repetat la indigo faza, dar Shlyakov, preferat în dreapta defensivei, după ce Vukcevic a fost indisponibil din cauza unei viroze, nu a avut o soluție ideală pentru ultima pasă în fața porții. Torje a deschis scorul (1-0, 7) în urma unui șut deviat de Baravykas, după o centrare a lui Itu de pe partea stângă. Tot jucătorul revenit de câteva săptămâni în curtea „câinilor roșii” a avut golul pe frunte, dar a trimis alături, la fel cum a făcut-o Sorescu, din poziție ideală, cu piciorul stâng (23). Antal a concretizat dominarea pozițională a arădenilor cu o bară, astfel că s-a intrat la cabine cu avantaj minim de partea gazdelor.

Dangubic în locul lui Hora, Miculescu pentru Isac și Vorobjovas la Antal au fost cele trei schimbări prin care Gyuszi Balint a dorit să suplinească omul în minus printr-o mobilitate superioară în partea a doua. Crețu în locul lui Bani a fost răspunsul lui Mircea Rednic, la a cincea descălecare a Puriului la formația din Groapă. Shlyakov le-a dat planurile peste cap utiștilor, când a fost imprudent în duelul cu Filip, iar Sorescu a majorat diferența din penalty-ul care a rezultat (2-0, 54). Doar pe moment au fost încurcate socotelile lui Roger&co., întrucât Miculescu (2-1, 63) a redus handicapul de pe tabela de marcaj, după ce atât el, cât și Ubbink l-au întins pe bulgarul Iliev din poarta amfitrionilor.

Ce a urmat poate fi numit un joc la care inimile susținătorilor lui Dinamo și UTA au tresărit nemaipomenit. Nou intratul Moldoveanu și Sorescu au scăpat singuri cu portarul Iacob, dar bâlbâiala lor a păstrat scorul nemodificat (76). A fost ocazia campionatului!! Amzar a lovit și el bara în prelungiri, când putea înfige definitiv pumnalul în inima vesticilor. La ultimul asalt arădean din cele cinci minute de prelungire arătate de la margine, insistența lui Shlyakov a fost dublată de prezența în gura porții a lui Miculescu, under-ul echipei naționale de tineret a pus stângul, reușind o egalare in extremis, declanșând bucuria în sectorul de peluză al fanilor din urbea de pe Mureș și al unui oraș întreg…

Bogdan Cioara

 

Tags:
stiri utaUTA

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *