Zăvoiul le așteaptă pe fetele de la Pedagogic

Zăvoiul le așteaptă pe fetele de la Pedagogic

Bucurie fără margini pentru micuțele baschetbaliste ale Liceului Pedagogic „Dimitrie Țichindeal” din Arad, după ultimul fluier al fazei zonale a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSȘ), desfășurată, în week-end, la sala „Decebal” din Arad. Fetele pregătite de profesoara Elizabeta Mateș au obținut calificarea la turneul final al ONSȘ, în urma a două succese clare: 73-56 cu Liceul Teoretic „William Shakespeare” Timișora și 103-75 cu Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia. „Suntem foarte bucuroase de această calificare, realizată după meciuri intense. Dedicăm această reușită dascălilor noștrii de la «Pedagogic». Vom încerca să obținem o clasare cât mai onorabilă la finala de la Rm. Vâlcea”, ne-a spus, la finele competiției, Ioana Vidican, sportiva care a impresionat prin jocul său sub ambele panouri. „După două încercări nereușite de a trece de echipa din Alba Iulia, în 2010 și 2011, avem satisfacția acestei calificări mult dorite”, ne-a declarat și Mara Purza, una dintre piesele de bază ale echipei pregătite de profesoara Mateș. Alături de cele două jucătoare menționate din lotul campioanelor au mai făcut parte: Ioana Lopătaru, Andra Borchină, Paula şi Oana Popa, Cristina Caran, Andrada Lunga, Maria Pescaru, Diana Clepe, Anastasia Mera şi Timea Peter.

„Britanicele” din Timișoara au trebuit să se mulțumească cu locul secund, doar primul asigurând calificarea la turneul final, având totuși satisfacția unui succes în fața LPS-ului din Cetatea Unirii, scor 78-76, realizat cu emoții, după ce au condus și cu 21 de puncte diferență!

Cele trei echipe prezente la zona de la Arad au fost recompensate cu diplome și trofee, grație implicării ISJ și ARED. Turneul final al ONSȘ la baschet feminin, ciclul gimnazial, va avea loc în perioada 17-20 mai, la Râmnicu Vâlcea.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.